5337

5313

5286

5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4892

4891

4890

4918

4918

30

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Hoeveel Kilo kan je Afvallen met een Sapjeskuur?

Een sappenkuur klinkt ideaal: je leeft voor een paar dagen enkel op groente- en fruitsapjes waardoor je gewicht verliest én je lichaam ontgift. Uiteraard heeft een sappenkuur voordelen, maar er zitten ook nadelen aan verbonden. Het tekort aan voedingsstoffen en calorieën kan ongezond zijn voor de lichamelijke functies. Daarnaast is een sappenkuur slechts een oplossing voor de korte termijn. Een goede voorbereiding en het aanhouden van een gezonde leefstijl na de kuur zijn hierdoor essentieel. Uiteraard kan een sappenkuur zeker wel zorgen voor gewichtsverlies en het reinigen van je lichaam. Wat is een sappenkuur precies en hoe helpt zo’n kuur je om af te vallen? Voor wie is een sappenkuur geschikt en voor wie juist niet? En hoeveel kilo kun je hier nou mee afvallen? Deze vragen worden in dit artikel besproken! De sappenkuur die in dit artikel centraal staat, is de kuur van HappyJuicy, aangezien deze website sapjes van hoge kwaliteit levert!

Wat is een sappenkuur?

Een sappenkuur is een vorm van detoxen. Tijdens een sappenkuur drinkt een persoon uitsluitend fruit- en/of groentesapjes. Vast voedsel wordt tijdens dit dieet vermeden (bron). Een sappenkuur kan zo kort als drie dagen zijn, maar kan ook bijvoorbeeld tien dagen duren. Veel langer duurt een sappenkuur vaak niet; het is namelijk een snelle kortetermijnoplossing. Een aanrader voor een goede, lekkere en gezonde sappenkuur is de sappenkuur van HappyJuicy. Dit wordt later toegelicht!

Fruit en groentes bevatten veel belangrijke voedingsstoffen, en daarom is het ook zo belangrijk om hier dagelijks voldoende van binnen te krijgen. Fruit- en groentesapjes zouden dus voor veel vitamines, mineralen en antioxidanten kunnen zorgen. Voor mensen die dagelijks onvoldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen, zou een sappenkuur een goede aanvulling zijn.

Er zijn verschillende redenen om te beginnen met een sappenkuur. De voornaamste is wellicht om gewicht te verliezen. Een sappenkuur wordt ook gevolgd om te detoxen. Door te detoxen kun je je lichaam of een specifiek orgaan ontgiften door ongezonde voeding (bewerkt vlees, geraffineerde suikers, frisdrank, etc.) te laten staan en enkel gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. De organen krijgen een reset doordat zij geen vaste voeding en gifstoffen hoeven te verwerken, en kunnen hierdoor zuiveren.

Naast het verwijderen van toxines (schadelijke stoffen uit bijvoorbeeld bewerkte voeding) en het verliezen van gewicht zijn er ook andere redenen om te beginnen met detoxen. Zo zou een detoxkuur leiden tot beter mentaal welzijn, omdat een reiniging je brein opfrist, zorgt voor een betere nachtrust en betere concentratie. Ook wordt je energieniveau verhoogd, wordt je huid gezonder en zul je je immuunsysteem versterken (bron). Genoeg redenen om een detox te proberen!

Hoe begin je met een sappenkuur?

Belangrijk als je met een sappenkuur wilt beginnen, is om je voor te bereiden. Aangezien een sappenkuur slechts voor korte duur is (bij HappyJuicy duurt het sapvasten 3, 5 of 7 dagen) kun je niet verwachten dat dit dé oplossing is om volledig te ontgiften en veel gewicht te verliezen. Als je voor en na de sappenkuur een ongezonde leefstijl hebt, zal een sappenkuur weinig goeds brengen op de lange termijn en ben je weer snel op je oude gewicht.

Hierdoor kan een sappenkuur beter als ondersteuning worden gezien. Het is namelijk niet de enige oplossing. Als je echter vóór de sappenkuur al begint met gezonder leven en dit na de sappenkuur blijft doen, zal een sappenkuur veel kunnen betekenen! Onder gezonder leven verstaan we: meer groentes en fruit eten, minder bewerkte en ongezonde voedingsmiddelen eten, alcohol en roken minderen of vermijden en meer bewegen.

Begin dus enkele dagen of weken voor de sappenkuur al met het gezondere voeding en beweging, en het afbouwen van alcohol, fastfood, frisdrank en cafeïne. Als je vervolgens met de sappenkuur wilt beginnen, heb je twee opties. Je kunt de sappenkuur zelf maken, of je kunt een kant-en-klare sappenkuur bestellen via het internet. Aangezien er best veel tijd gaat zitten in het maken van alle sapjes, is het aan te raden om een sappenkuur te bestellen.

Wel is het belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van de sapjes. Sommige sappenkuren zijn wellicht goedkoop, maar hebben een lage kwaliteit en bevatten weinig voedingsstoffen. De sapjes van HappyJuicy (te bestellen via https://happyjuicy.nl/sapkuur-bestellen/) zijn van goede kwaliteit, doordat deze zijn geperst met een slow juicer.

Ook bevatten ze minimaal 250 gram groentes en fruit, waardoor ze aan de dagelijkse behoefte voldoen. Door de slow juicer zijn de meeste voedingsstoffen uit deze groentes en dit fruit bewaard gebleven. Niet alleen lekker dus, maar ook van hoge kwaliteit!

‘Sapjes zijn op verschillende manieren te maken, maar een slow juicer is de beste methode om sap van goede kwaliteit met veel voedingsstoffen te verkrijgen. Als je een sappenkuur wilt bestellen, is het dus belangrijk om te letten op de bereidingsmethode. De sapjesboxen van HappyJuicy voldoen in ieder geval aan alle eisen.’

Hoe werkt een sappenkuur om af te vallen?

Zoals je net hebt gelezen, drink je tijdens een sappenkuur enkel vloeibare voeding (groente- en fruitsapjes). Vaste voeding wordt dus vermeden. De groente- en fruitsapjes bevatten wel wat voedingsstoffen en calorieën, maar dit is natuurlijk veel minder dan je normale dagelijkse voeding. Tijdens een sappenkuur heb je dus een calorietekort.

Ook werkt je spijsvertering minder hard tijdens een sappenkuur, omdat deze geen vaste voeding hoeft af te breken. Hiermee wordt energie bespaard, en deze ‘extra’ energie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het herstellen van organen. Zo kan de lever extra gifstoffen (toxines) afvoeren en zal het lichaam toxines afvoeren via de ontlasting, de urine en het zweet. Dit zorgt voor een ontgifting van het lichaam.

Als gewicht wilt verliezen, wilt ontgiften of bepaalde gezondheidsklachten wilt verminderen, is een sappenkuur zeer geschikt. De volgende klachten zouden bijvoorbeeld verminderd kunnen worden (bron):

 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid, verteringsklachten
 • Hoofdpijn
 • Allergische reacties
 • Hormoononevenwichtigheden

Uiteraard is een detoxkuur niet voor iedereen aan te raden.

In bepaalde situaties kun je dit beter vermijden of eerst met de huisarts overleggen.

Wanneer kun je beter géén sappenkuur beginnen?

Omdat je tijdens een sappenkuur enkel groentes en fruit binnenkrijgt, kamp je met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen en calorieën. Dit zou een pluspunt kunnen zijn om gewicht te verliezen, maar helaas brengt dit ook nadelen met zich mee. Hierdoor is een sappenkuur niet voor iedereen geschikt. In de volgende gevallen is een sappenkuur af te raden:

 • Je bent zwanger
 • Je geeft borstvoeding
 • Je hebt ondergewicht
 • Je hebt schildklierproblemen
 • Je hebt hart- en vaatziekten
 • Je hebt diabetes
 • Je slikt bepaalde medicatie

Als je een sappenkuur of andere detoxkuur wilt beginnen, is het aan te raden om dit met de huisarts te bespreken. Als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt of bepaalde medicatie slikt, kan een detoxkuur namelijk gevaarlijk zijn.

Als je je lichaam wilt ontgiften of gewicht wilt verliezen, kun je dit ook in een minder extreme vorm doen, door sapjes als aanvulling op je normale dieet te drinken. Je blijft dan vaste voeding nemen, maar beperkt de inname van bewerkte voedingsmiddelen en drinkt bijvoorbeeld als ontbijt een sapje.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Hoeveel kilo kun je afvallen met een sappenkuur?

De voordelen van sappenkuren zijn bekend, al is er nog niet heel veel wetenschappelijk bewijs voor. Onderzoek heeft aangetoond dat groente- en fruitsapjes kunnen bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hartaandoeningen (bron). Helaas is er nog weinig doorslaggevend onderzoek over gewichtsverlies door een sappenkuur.

Je zal inderdaad gewicht verliezen na een paar dagen op enkel sapjes te hebben geleefd, maar helaas is dit vaak waterverlies en geen vetverlies (bron). Uit een onderzoek naar een 3-daagse sapkuur is naar voren gekomen dat de deelnemers meer dan 1,5 kilo gewicht waren verloren. Dit gewichtsverlies hebben de deelnemers voor twee weken volgehouden. Doordat het gewichtsverlies voornamelijk waterverlies is, komen de kilo’s er snel weer bij als er over wordt gegaan op vaste voeding.

Hoeveel kilo je afvalt met een sappenkuur is niet in één getal te zeggen; dit verschilt namelijk per persoon en is afhankelijk van hoe lang de sappenkuur duurt. Dat je gewicht zult verliezen, is zo goed als zeker, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je dit gewichtsverlies behoudt en doorzet.

Een sappenkuur moet als kortetermijnoplossing worden gezien om snel af te vallen, dus dit is geen realistische oplossing voor de lange termijn als je je oude ongezonde leefstijl aan blijft houden.

Daarbij kent een sappenkuur ook nadelen door het tekort aan voedingsstoffen. Bijwerkingen als misselijkheid, duizeligheid en uitdroging worden gemeld.

Als je daadwerkelijk op een gezonde manier wilt profiteren van gewichtsverlies door een sappenkuur, zul je een gezondere leefstijl voor langere tijd moeten aannemen. Zo kun je het beste voor en na de sappenkuur je eetpatroon al aanpassen. Een goed en gezond eetpatroon is het mediterrane dieet, dat bestaat uit veel groentes, fruit en volle granen (bron).

Start nu met een sapkuur

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Klik hier om een sapkuur te doen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *