5387

5362

5384

5351

5379

5337

5377

5375

5313

5286

5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4892

4891

4890

4890

36

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Wat is het Beste Groentesap om te Drinken?

Veel mensen kiezen er de afgelopen tijd voor om te gaan detoxen door middel van een sapjeskuur, bijvoorbeeld om gewicht te verliezen of een specifiek orgaan of het hele lichaam te reinigen. Een vorm van een sapjeskuur is de groentesapjes, maar hoe kun je nou weten wat een goed groentesap is? Deze vraag zal ik in dit artikel beantwoorden, door uit te leggen waarom groentesapjes gezond zijn en hierna tips te geven hoe je een goed groentesap kunt herkennen!

Waarom groentesapjes drinken?

Het drinken van groentesapjes is een populaire vorm van detoxen, maar wat houdt dat detoxen dan  precies in? Een detoxdieet, oftewel een ontgiftingsdieet, wordt uitgevoerd als iemand gewicht wil verliezen of zijn/haar lichaam wilt ontgiften. Door het detoxen worden toxines uit het lichaam verwijderd. Deze toxines zijn schadelijke stoffen die terug te vinden zijn in bijvoorbeeld bewerkte voedingsmiddelen (bron).

Een detoxkuur wordt niet alleen ingezet voor gewichtsverlies, maar kan ook helpen bij andere gezondheidsklachten. Helaas is er nog weinig wetenschappelijk bewijs om te stellen dat een detoxkuur met 100% garantie werkt, maar er zijn veel positieve ervaringen van mensen die een detoxdieet hebben uitgeprobeerd. Voor mensen met de volgende gezondheidsklachten zou een detoxkuur geschikt zijn om deze te kunnen verbeteren (bron):

 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid
 • Verteringsklachten
 • Hoofdpijn
 • Gewrichts- of spierpijn
 • Allergische reacties
 • Depressieve klachten
 • Onevenwichtigheden in de hormoonspiegel

Hoewel een detoxkuur erg voordelig en gezond lijkt, is zoiets niet voor iedereen geschikt. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, bepaalde medicatie slikt, hart- en vaatziekten hebt, diabetes hebt, ondergewicht hebt of lijdt aan schildklierproblemen, kan een detoxkuur gevaarlijk zijn. Tijdens een detox-sapjeskuur leef je namelijk enkel op groente (en soms fruit), waardoor je een calorietekort en voedingsstoffentekort kunt hebben. Daarom kun je dit het beste eerst met een huisarts bespreken als je bepaalde gezondheidsklachten hebt of medicatie gebruikt.

Zoals benoemd, is een detoxsapkuur één van de meest populaire methodes van detoxen. Daarnaast zijn vasten, het enkel eten van rauwe groentes en fruit, en het nuttigen van bepaalde pillen en theeën ook manieren om te detoxen. Tijdens een sapkuur drink je enkel sapjes, die enkel groentes of groentes en fruit bevatten. Een sapkuur wordt meestal maar één tot drie dragen uitgevoerd (bron). Het is dan ook een kortetermijnoplossing, waarbij je snel en effectief je lichaam reinigt.

Je kunt een groentesapkuur zelf voorbereiden, maar dit kost vaak best veel tijd en moeite. Niet alleen moet je goed zoeken naar recepten die voldoende voedingsstoffen bevatten én lekker smaken, ook moet je alle groentes (en fruit) kopen, wassen, schillen en snijden, en moet je aan de haal met blenders en sapcentrifuges. Daarom kan het makkelijker zijn om een volledige groentesapkuur via internet te bestellen, maar waar moet je dan op letten, zodat je de beste groentesapjes haalt?

Hoe kun je goede groentesapjes herkennen?

Er zijn een paar punten waar je op kunt letten om erachter te komen of het groentesap dat je wilt bestellen de moeite waard is. Het moet namelijk niet alleen lekker en niet te duur zijn, maar ook genoeg voedingsstoffen bevatten, zodat het gezond blijft. Daarnaast moeten de sapjes zo puur mogelijk zijn, zodat ze daadwerkelijk bijdragen aan ontgifting en het verliezen van gewicht. Lees hieronder drie belangrijke eisen waar jouw toekomstige groentesapjes aan moeten voldoen!

1. De samenstelling van het groentesap

Misschien wel het belangrijkste om op te letten, is de samenstelling van de sapjes. Als je een groentesapkuur wilt doen, is het natuurlijk belangrijk dat de sapjes die je neemt voor een groot deel, bijvoorbeeld minimaal 70%, uit groentes bestaan. Sommige goedkope sapkuren bevatten veel fruitsap en maar weinig groentes, terwijl groentesap juist zoveel voordelen heeft.

Allereerst bevat fruitsap veel suikers. Sommige fruitsapjes bevatten zelfs evenveel suikers als een frisdrank als cola! Daarnaast bevat groentesap meer voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen.

Hierdoor zijn de groentesapjes gezonder en voedzamer dan sapjes die voor een groot deel uit fruitsap bestaan, en daarnaast bevat groentesap ook nog eens minder calorieën.

2. De bereidingstechniek van het groentesap

Wat ook erg belangrijk is om te controleren, is de bereidingstechniek van het sap, aangezien dit voor een deel bepaalt hoe gezond de sapjes daadwerkelijk zijn. De technieken die het vaakst gebruikt worden voor het maken van sap zijn centrifugeren, cold-pressing en slow juicen.

Bij centrifugeren wordt het sap uit groentes en fruit gehaald door het op hoge snelheid ronddraaien in een sapcentrifuge, waarbij sap en pulp ontstaat. Een nadeel van het centrifugeren van groentes en fruit is dat er oxidatie optreedt door de snelle rotatie, waardoor de kwaliteit van het sap vermindert en het sap meer schuimig wordt (bron). Daarnaast zorgt de snelheid van de rotatie er ook voor dat het sap verwarmd wordt en vitamines sneller afbreken. Hierdoor zitten er minder voedingsstoffen in het sap dat met een sapcentrifuge wordt geperst.

Bij cold-pressing wordt er een hydraulische pers gebruikt, die een grote druk uitoefent op de groentes en het fruit om zoveel mogelijk sap hieruit te persen, waardoor er een maximale hoeveelheid koudgeperst sap ontstaat. Een voordeel hieraan is dat er meer vitamines en mineralen worden behouden wanneer het sap koud geperst wordt (bron). Toch worden niet alle voedingsstoffen eruit gehaald. Zo gaan de vezels verloren, terwijl deze essentieel zijn voor ons verteringsproces (bron). Ook bevatten cold-pressed sappen vaak meer suikers en calorieën.

De derde bereidingstechniek is slow juicen. Bij slowjuicers wordt er een vijzel gebruikt om groentes en fruit langzaam te vermalen en te pletten, waarna het sap tegen een zeef wordt geperst om het pulp te scheiden (bron). Bij slow juicen treedt er minder oxidatie en schuimvorming op, én het levert een 30% hogere opbrengst op dan centrifugeren. Door het langzaam pletten van de groentes en het fruit blijven veel voedingsstoffen behouden en is het sap dikker en van hogere kwaliteit.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

3. De versheid van het groentesap

Het derde belangrijke punt om op te letten, is de versheid van de sapjes. Sapjes kunnen namelijk op verschillende manieren worden bewaard. Vers sap verliest snel zijn voedingsmiddelen, waardoor het cruciaal is om de sapjes op een goede manier te bewaren zodat ze zo gezond mogelijk blijven. De beste methode om een sapkuur te bewaren, is om deze na het persen direct in te vriezen, zodat er zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard blijven (bron).

Een andere manier om de versheid van sapjes te behouden is via HPP (High Pressure Processing). Bij deze methode wordt het sap direct na het persen blootgesteld aan een zeer hoge druk, waardoor bacteriën en schimmels doodgaan. Een groot nadeel is dat hiermee ook 10 tot 20% van de gezonde stoffen verloren gaan. Na HPP kunnen de sapjes nog een paar dagen tot een paar weken gedronken worden, maar het verlies van voedingsstoffen zal in die tijd wel toenemen.

Een goed voorbeeld van een goede sapkuur die aan bovenstaande eisen voldoet, is de sapkuur van Happy Juicy. Hieronder lees je waarom!

De sapkuur van Happy Juicy is een perfect voorbeeld van een goede sapkuur. De sapjes zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol vitamines en mineralen én zijn van goede kwaliteit!

Groentesapjes van Happy Juicy

De groentesapjes van Happy Juicy zijn een grote aanrader om meerdere redenen. Allereerst bevat deze kuur ruim 250 gram groente en fruit per sapje, waarmee je voldoet aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast zijn de groentes en het fruit voor deze sapjes geperst met een slowjuicer (bron). Hierboven heb je kunnen lezen dat dit de beste methode is om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden én een goede kwaliteit sap te persen.

Ook zijn de sapjes van Happy Juicy 100% natuurlijk; er worden namelijk geen E-nummers, suiker of kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de sapjes erg gezond zijn! Voor de houdbaarheid van de sapjes wordt een beetje citroen of limoen toegevoegd. Hierna zijn de sapjes tot 6 maanden in de vriezer te bewaren. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van HPP of een andere methode waarbij voedingsstoffen verloren kunnen gaan!

Happy Juicy verkoopt in totaal 9 verschillende sapjes, en hiervan zijn er 6 soorten die voor 70% uit groente bestaan en 3 soorten die voor 100% uit groente bestaan. De sapjes die voor 100% uit groentes bestaan, zijn de volgende:

 • 100% Oranje bestaat uit wortel, gele paprika, gemberwortel en limoen
 • Gouden Gezondheid bestaat uit gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en kurkuma
 • Groene Genezing bestaat uit broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en spirulina

Dit zijn de sapjes die voor 70% uit groentes bestaan:

 • Kurkuma Geel bestaat uit gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en kurkuma
 • Wortel Weerstand bestaat uit wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen en goji-bessen
 • Blushing Boost bestaat uit venkel, pastinaak, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen
 • Royaal Rood bestaat uit rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, peer, citroen en camu camu
 • Bieten Boost bestaat uit rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen
 • Groene Verjonging bestaat uit broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina

Start nu met een sapkuur

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Klik hier om een sapkuur te doen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *