HappyJuicy sapjes banner 728x90

Smoothie met mango, banaan en perssinaasappels

Iedereen is er tegenwoordig bekend mee: de populaire smoothie. Het leuke aan smoothies zelf maken is dat je er oneindig mee kunt variëren. Ze worden koud gedronken en dat maakt het een verfrissend drankje, vooral in de zomer. Daarnaast is het drinken van een smoothie een goede manier om aan de dagelijkse hoeveelheid groente of fruit te komen. Wil je zelf de lekkerste smoothie maken, lees dan verder!

Door fruit en groente in de smoothie te verwerken, is een smoothie erg gezond. Dat is voor veel mensen tegenwoordig aantrekkelijk. Men is steeds meer bezig met een gezond leven, en een smoothie bewijst dat gezond en lekker heel goed samen kan gaan.

Zoals al het eten en drinken, zijn ook smoothies een kwestie van smaak. Daarom is het zo prettig dat je zelf kunt bepalen wat je er van maakt. Daarnaast is het erg leuk om er mee te experimenteren. Je kunt alles in je smoothie verwerken wat jij lekker vindt, en misschien ontdek je wel gouden combinaties van fruitsoorten. De een houdt meer van zoet, terwijl de ander dat juist niet lekker vindt. De smaak bepaal je helemaal zelf. Een smoothie maken is dus altijd persoonlijk, maar natuurlijk zijn er altijd goede tips om weg te geven.

De basis

Ga je zelf smoothies maken, dan moet je er voor zorgen dat je in ieder geval de basis in huis hebt. Natuurlijk heeft de smoothie, net als alle andere recepten, standaard ingrediënten waardoor je het een smoothie mag noemen. Binnen deze ingrediënten kun je dan wel weer afwisselen, zodat ieder drankje een eigen smaak krijgt.

De basis ingrediënten voor een smoothie, zijn:

 • Fruit en/of groenten
 • Yoghurt, melk, fruitsap en/of water
 • Eventueel suiker of honing (voor de echte zoetekauw)
 • Eventueel supplementen

Naast deze ingrediënten, heb je ook een keukenmachine nodig, zoals een blender, die alles goed door elkaar mixt. Natuurlijk is het verstandig om het fruit en de groenten eerst in kleine stukjes te snijden, zodat het voor de blender gemakkelijker te verwerken is. Je wil niet na één keer blenden, al met een kapot apparaat komen te zitten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Smoothie met mango

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

 • 1 mango
 • 4 perssinaasappels
 • 1 banaan
 • 5 g verse gember
 • 150 ml yoghurt

Bereiding:

Je begint met het persen van de sinaasappels. Het sap giet je in de blender. Daarna schil je de mango en snijd je het vruchtvlees in stukjes. Houd er rekening mee dat een mango best een flinke pit heeft. Het vruchtvlees doe je ook in de blender. Pel de banaan en snijd ook deze in stukjes. Schil vervolgens de gember en snijd de juiste hoeveelheid van de gember af. De stukjes banaan en gember mogen ook allebei in de blender. Giet daarna de yoghurt erbij en mixen maar! Je smoothie is klaar, als hij egaal geel geworden is.

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Smoothie met mango
Voorberedingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
0.51stargraygraygraygray Based on 3 Review(s)

1 Reactie op "Smoothie met mango, banaan en perssinaasappels"

 1. Anke Deuring

  says:

  Ik ga het proberen, net perssinaasappels gekregen van de buurvrouw dus zo 2 smoothies maken, met groente erbij, maar eerst aan de pers hahaha

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *