HappyJuicy sapjes banner 728x90

7 Lekkere & Gezonde Detox Recepten (Ontbijt, Lunch, Diner)

Detoxrecepten voor het ontbijt

1. Smoothiebowl met bessen & kokos

Het eerst detoxrecept komt van (bron). Dit is een heerlijke smoothiebowl met kokos, bessen, chiazaad en meer! Het is makkelijk te maken, met 5 minuten bereidingstijd en 10 minuten baktijd, en je maakt met deze ingrediënten gelijk 4 porties. Per portie is deze bowl 243 kilocalorieën. Schrik niet van de ingrediëntenlijst: je kunt hier natuurlijk zelf mee variëren. Voeg vooral toe wat jou lekker lijkt of schrap de ingrediënten die je minder vindt!

Ingrediënten:

  • 20 g geraspte kokos
  • 2 el rauwe boekweit
  • 2 el pompoenzaden
  • 2 bananen, grof gesneden
  • 50 g havermout
  • 150 g bevroren bessen, plus wat extra om te serveren
  • 70 g (plantaardige) yoghurt
  • 2 eetlepels vanille-eiwitpoeder
  • 375 ml (plantaardige) melk
  • Rauwe cacao nibs
  • Chiazaad

Bereiding:

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de geraspte kokos, boekweit en zonnebloempitten op de bakplaat en bak deze 5 tot 10 minuten. Als ze goudbruin zijn, laat je de bakplaat afkoelen.
  3. Blend de bananen, de havermout, de bessen, de yoghurt, het eiwitpoeder en de melk in een mixer tot het een gladde massa is geworden. Schenk in een kom en maak het af met de cacao nibs, het chiazaad en de extra bessen.

2. Overnight chiapudding met mango & amandel

Ook dit recept komt van (bron). Dit is een chiapudding die je een nacht in de koelkast moet laten staan, dus maak deze de avond van tevoren! De chiapudding wordt afgewerkt met mango en amandel en is een echte aanrader. Hij is snel te maken, de bereidingstijd is slechts 5 minuten, en aangezien hij de avond van tevoren is gemaakt, ben je ’s ochtends vrijwel geen tijd meer kwijt aan je ontbijt. Ideaal dus! Dit recept is voor 2 porties en per portie bevat het 320 kilocalorieën.

Ingrediënten:

  • 25 g havermout
  • 2 el chiazaad
  • 250 ml amandelmelk
  • 0,5 tl kaneel, plus extra om te serveren
  • 90 g (plantaardige) yoghurt
  • 1 mango, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 el geschaafde amandelen

Bereiding:

  1. Voeg de havermout en chiazaadjes samen in een kom. Voeg de amandelmelk en kaneel toe en roer dit door elkaar. Dek het mengsel af met plasticfolie en bewaar dit een nachtje in de koelkast.
  2. Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg aan elke kom yoghurt, plakjes mango, amandel en wat kaneel toe.

3. Groene smoothiebowl met spinazie & ananas

Het derde ontbijtrecept komt van (bron). Dit is een groene smoothiebowl die echt heel lekker is! De meest aanwezige ingrediënten zijn spinazie, ananas en kokos. Hierdoor is de smoothiebowl fris en gezond. Met deze ingrediëntenlijst kun je makkelijk en snel 2 porties maken. Per portie is de bowl 127 kilocalorieën.

De bereidingstijd is 10 minuten en de baktijd 5 minuten, dus in een kwartier staat deze smoothiebowl op tafel!

Ingrediënten:

  • 64 g verse spinaziebladeren
  • 1 klein bosje verse peterselie
  • 0,5 el citroensap
  • 1 el amandelboter
  • 64 g verse of bevroren ananas
  • 2 tl chiazaad
  • 355 ml water
  • 64 g kokosmelk
  • Geraspte kokos, gemengde noten en zaden om te serveren

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten (behalve de geraspte kokos, noten en zaden) in een blender tot er een glad mengsel ontstaat.
  2. Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg aan elke kom wat kokos, noten en zaden toe.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Detoxrecepten voor de lunch

1. Lunchbowl met gekruide kikkererwten

Het eerste detoxrecept voor de lunch komt van (bron). Dit recept lijkt wat uitgebreider, maar uiteindelijk komt de bereidingstijd neer op 30 minuten. Dit is zeker de moeite waard, want deze lunchbowl met gekruide kikkererwten is heerlijk én gezond! Overigens is dit recept voor 6 porties, dus je kunt minder ingrediënten gebruiken of de overgebleven porties invriezen.

Ingrediënten voor de kikkererwten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1 el garam masala
  • 1 tl zeezout
  • Beetje kaneel en cayennepeper naar smaak
  • 2 blikken kikkererwten van 400 g
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 g

Ingrediënten voor de bowls:

  • Komkommers
  • Couscous
  • Munt, peterselie en/of koriander
  • Yoghurt of hummus
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Geroosterde pitabroodjes

Bereiding:

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak de gesneden ui en voeg hieraan de knoflook, kruiden, zeezout en kikkererwten toe. Roer dit goed door. Voeg de tomatenblokjes (zonder uit te lekken!) aan de kikkererwten toe. Laat dit 20 minuten op laag vuur staan.
  2. Snijd ondertussen de komkommer, kook de couscous en hak de kruiden fijn. Vul de bowls met de overige ingrediënten en voeg de kikkererwten als laatste toe!

2. Avocado-bietensalade

Het tweede lunchrecept komt van (bron) en heeft een bereidingstijd van slechts 10 minuten! Deze salade is fris en bevat 671 calorieën per portie. Onderstaand recept is voor 2 porties.

Deze salade kan hierdoor ook als avondeten worden gegeten, maar is ook zeker aan te raden als (wat grotere) lunch in het zonnetje. 

Ingrediënten voor de dressing:

  • Ongeveer 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • 1 el appelciderazijn
  • 0,5 tl zeezout
  • 2 tl tahin

Ingrediënten voor de salade:

  • 3 tot 4 middelgrote geroosterde bieten, in blokjes gesneden
  • 2 avocado’s, in blokjes gesneden
  • 130 g verse rucola
  • 6-8 verse muntblaadjes
  • 64 g gekookte quinoa
  • 1 el gemengde zaden (chiazaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pijnboompitten)

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een romige vloeistof.
  2. Mix alle ingrediënten voor de salade (behalve de rucola en munt) door elkaar in een middelgrote kom.
  3. Giet de dressing over de salade heen.
  4. Voeg als laatste de rucola en munt toe en meng de salade.

Detoxrecepten voor het diner

De laatste maaltijd van de dag is natuurlijk het diner. Ook hiervoor staan er twee heerlijke gezonde recepten in dit artikel! Beide recepten komen van (bron).

1. Linzen-courgettebeignets met komkommersalade

Dit recept heeft een lange ingrediëntenlijst, maar schrik hier niet van; de meeste dingen heb je waarschijnlijk in huis! Dit recept is voor 4 porties en bevat 506 kilocalorieën per portie.

Ingrediënten:

  • 400 g bruine linzen
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren gescheiden
  • 250 ml melk
  • 2 courgettes, geraspt
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 60 g muntblaadjes, in dunne plakjes gesneden (plus extra blaadjes om te serveren)
  • Geraspte schil en sap van 1 limoen (plus partjes limoen om te serveren)
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 1,5 tl gemalen koriander
  • 1 tl zout
  • Snufje chilivlokken
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 g babykomkommers in dunne partjes
  • 1 rode peper in dunne ringen
  • 150 g Griekse feta in dunne plakjes
  • Slablaadjes om te serveren

Methode:

  1. Doe de linzen in een kom en stamp deze tot een grove puree.
  2. Doe de bloem in een andere kom en maak een kuiltje in de bloem. Voeg hier de eierdooiers aan toe. Klop dit geleidelijk met de melk erdoor tot een glad mengsel.
  3. Roer de linzenpuree, courgette, lente-ui, munt, limoenschil, kruiden en chili door dit mengsel.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten op. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine beetjes van het mengsel in de pan en bak deze gedurende 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  6. Meng de komkommer, het limoensap, de chili en 1 tl zout in een kom.
  7. Verdeel de beignets over de borden. Garneer deze met feta, het komkommermengsel en de extra munt. Garneer met slablaadjes en partjes limoen.

2. Geroosterde zalm & pompoen met amandelpesto

Dit is een recept voor 4 porties. De bereidingstijd is slechts 15 minuten en de kooktijd is 30 minuten, maar dit is het meer dan waard!

Ingrediënten:

  • 1 kg butternutpompoen, zaden verwijderd en in stukken van 3 cm gesneden
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • 125 ml extra vierge olijfolie (plus 2 el extra)
  • Blaadjes van 1 bosje bladpeterselie
  • 40 g geschaafde amandelen, licht geroosterd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 x 200 g zalmfilets zonder vel
  • Gestoomde sperziebonen om te serveren

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bak de pompoen in een pan met de rozemarijn en 1 el olijfolie. Rooster gedurende 15 minuten.
  3. Blend de peterselie, amandelen en knoflook in een keukenmachine. Doe dit mengsel in een kom en roer er 125 ml olijfolie doorheen.
  4. Bestrijk de zalm met de overgebleven olijfolie en doe dit samen met de pompoen in een braadpan. Bak dit 12 minuten in de oven.
  5. Verdeel de zalm en pompoen over de borden en serveer met de amandelpesto en sperziebonen.

Start nu met een sapkuur

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

  • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
  • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Klik hier om een sapkuur te doen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *