HappyJuicy sapjes banner 728x90

De Ideale Groene Yoghurt Smoothie

Welke ingrediënten zijn het meest ideaal voor een goede groene yoghurt smoothie?

De highlight van deze week voor onze ‘groene smoothie recepten’ is de groene yoghurt smoothie. Nadat ik dit recept grondig heb getest tijdens mijn vakantie,  en vervolgens heb uit geprobeerd in allerlei varianten, kan ik zeggen dat het zeker de moeite waard is om deze groene smoothie op te nemen in je routine. De yoghurt in deze groene smoothie geeft een voller gevoel, bijna alsof je een maaltijd hebt genuttigd. Het voordeel is dat je makkelijk aan je quota van 2 ons groenten en 2 stuks fruit komt met deze groene smoothies.

Smaak

De smaak van de groene yoghurt smoothie wordt grotendeels bepaald door de soort yoghurt die je toe wilt voegen. Ik ben zelf een grote fan van de griekse naturel yoghurt, welke een stevige textuur heeft zonder toegevoegde suikers, met een hogere protein gehalte dan gewone yoghurts (let wel op dat je de Griekse yoghurt koopt, niet de ‘greek-style’ welke niet-natuurlijke producten bevat).

Uiteraard kun je ook voor een gewone yoghurt gaan, zelfs vanillevla kan gebruikt worden om een zoetere en zachtere smaak te geven. Groene Yoghurt Smoothies kunnen niet al te lang bewaard blijven, omdat het  zuurgehalte van de yoghurt in combinatie met de geblende groenten een bittere mix worden als het lang wordt blootgesteld aan de buitenlucht. Als je een portie wilt bewaren, doe het dan in een luchtdichte container om dit tegen te gaan.

Groenten

Welke groenten je kunt gebruiken om een groene yoghurt smoothie te maken ligt aan je voorkeur in smaak. In theorie kun je allerlei groenten gebruiken. Baby-spinazie houdt de smaak zacht en neutraal, kale maakt het wat meer bitter (dus dan zou ik er meer fruit bij doen of vanillevla gebruiken als tegenhanger), wheat-grass geeft een frisse smaak maar een voller gevoel. Ik zou geen komkommer toevoegen, omdat deze te waterig is. Het leuke van groene smoothies is, dat je lekker kunt experimenteren (als het te zwaar of bitter uitvalt, dan gooi je er gewoon wat meer banaan of sinaasappelsap bij).

 

Recept

Een heerlijk recept die ik sinds mijn vakantie regelmatig gebruik voor als ik groene yoghurt smoothies maak voor de kinderen van mijn vrienden:

Basis recept ingredienten (1 portie)

 • 1 grote kop Griekse Yoghurt
 • 2 handen wheat grass
 • 1 theelepel coconut poeder
 • 2 rijpe bananen
 • ½ kop water of ijs (de hoeveelheid moet je aankijken, meng beetje bij beetje om te kijken hoe het mixt en hoe je je textuur wilt hebben)

Optionele ingredienten voor zoetere smaak

 • 1  kop ananas (vers gesneden is ongeveer 1/4 deel van een ananas) of
 • ½ kop sinaasappelsap (of 2 sinaasappelen)

Tips

 • Als je regelmatig smoothies maakt dan is het handig om bananen in te vriezen (gepeld en in plakken gesneden), dan hoef je geen ijs toe te voegen en heb je toch een heerlijk koele smoothie.
 • in plaats van alleen wheat-grass kun je ook half om mixen met lemon-grass, maar dan zou ik aanraden om de naturel yoghurt smaak te nemen, omdat lemongrass met vanille vla soms een rare nasmaak kan geven.

Nu ben je er klaar voor om weer een glas bomvol gezonde goedheid te maken. Geniet van je groene yoghurt smoothie moment!

Nieuwsgierig naar meer groene smoothie recepten?

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "De Ideale Groene Yoghurt Smoothie"

 1. Leny GERRITSE-BAKKER

  says:

  Yoghurt smoothie

 2. Christine Roobaert

  says:

  Ik zou graag meer recepten willen ...omdat ik niet veel groenten eet en daarmee zou het toch gemakelijk zijn ...

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *