HappyJuicy sapjes banner 728x90

Smoothie van avocado, Rode biet, Limoen en Appel

Bij het woord smoothie denk je waarschijnlijk aan een zoet drankje met fruit en yoghurt. Deze populaire variant van smoothies kom je tegenwoordig overal tegen, en terecht! Het is een heerlijk fris drankje en iedereen heeft wel een combinatie van fruitsoorten die hij of zij lekker vindt. Maar ook de groente smoothies, ook wel groene smoothies genoemd, zijn in opkomst. Probeer ook eens deze groente smoothies recepten!

Op veel menukaarten van cafeetjes of restaurants vind je verschillende smoothies, gemaakt van vers fruit. Vooral bij het ontbijt of bij de lunch is een smoothie een heerlijke aanvulling. Vooral voor mensen die het lastiger vinden om te ontbijten, is een smoothie een goede manier om de dag te beginnen. In fruit en yoghurt zitten namelijk allerlei voedingstoffen die er voor zorgen dat je een goede start van de dag hebt.

Smoothies met groenten

Minder bekend zijn de smoothies met groenten, niet in de laatste plaats omdat je ze niet op iedere menukaart kunt vinden. Eigenlijk is dit jammer, want groenten combineren uitstekend met fruit en yoghurt. Houd je niet van groente, dan is een groene smoothie juist de beste manier om extra groente binnen te krijgen. Groenten bevatten allerlei vitaminen en mineralen die niet, of in mindere mate, in fruit zitten. Daarom is het erg belangrijk dat je dagelijks voldoende groente eet. Het drinken van smoothies is een hele lekkere én leuke manier om hier voor te zorgen.

Smoothies kun je namelijk niet alleen in restaurants krijgen, je kunt ze ook heel goed zelf maken. Alles wat je nodig hebt, is een blender of een keukenmachine en de ingrediënten die je graag zou willen gebruiken. Als je het lastig vindt om te kiezen welke groenten en fruit het beste samen gaan, kun je altijd een recept raadplegen. Op deze website zijn verschillende recepten te vinden, en in dit artikel vind je een recept voor een smoothie met rode biet en avocado. Hoewel deze smoothie natuurlijk niet groen is, maar rood, maar hij is wel erg gezond!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Smoothie van avocado, rode biet, limoen en appel

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram voorgekookte rode bieten
  • 1 avocado
  • 1 grote zoete appel, bijvoorbeeld Elstar
  • 1 limoen
  • 1 glas water

Bereiding:

Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil vervolgens de biet en snijd hem in stukken. Ook de appel snijd je in partjes, vergeet daarbij niet om het klokhuis te verwijderen. Doe alles in de blender en pers de limoen uit. Voeg ook het limoensap toe, samen met een glas water. Vervolgens laat je de blender in de hoogste stand draaien, totdat het een egaal geheel wordt.

Tips:

Als je de biet de avond ervoor kookt, heeft deze ruime tijd om af te koelen. Een gekookte biet is gemakkelijk om te schillen en er gaan minder voedingsstoffen verloren als je hem met schil kookt.

Een avocado die helemaal rijp is, kun je uitlepelen in plaats van schillen.

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

  • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
  • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Smoothie van avocado, rode biet, limoen en appel
Voorberedingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *