5387

5362

5384

5351

5379

5337

5377

5375

5313

5286

5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4892

4891

4890

4918

4917

4816

4847

4847

40

Mijn Ervaringen met HappyJuicy Sapjes – Review

HappyJuicy – dé producent van 100% natuurlijke slow juice-sapjes met superfoods zonder toevoegingen. De sapjes zijn gemaakt van verse groenten en fruit van het platteland uit eigen regio. Dat klinkt goed, niet waar?

In dit artikel ga ik na wat de voordelen en nadelen zijn van deze sapjes en wat er precies in verwerkt zit. Uiteraard geef ik ook een review van de smaak. Lees gauw verder!

Wat zijn de voordelen van de sapjes van HappyJuicy?

Zoals in de inleiding te lezen is, zijn de HappyJuice sapjes van 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt.

De sapjes bevatten daarnaast geen toevoegingen, wat betekent dat ze vrij zijn van e-nummers, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en toegevoegde suikers. Dit is een groot voordeel, omdat je hierdoor zeker weet dat er geen rommel in je sapje is verwerkt.

Wat ook al is benoemd in de inleiding, is dat de groenten en fruit die in de sapjes verwerkt zijn, van het platteland uit eigen regio komen.

Het gaat hierbij om lokale boeren uit Friesland en Noord-Holland, die de groenten en het fruit leveren. Je draagt op deze manier een steentje bij aan het milieu, omdat de groenten en fruit geen onnodige kilometers hoeven af te leggen.

Koudgeperst slowjuice groentesap

Een ander voordeel is dat de sapjes met een slow juicer zijn gemaakt. Oftewel: het sap van groenten en fruit is koud en op langzame snelheid geperst.

Persen met een slow juicer zorgt ervoor dat vitaminen, mineralen én de smaak behouden blijven. Ook het direct invriezen na het persen van de sapjes zorgt ervoor dat alles behouden blijft, wat een groot voordeel is.

Met slowjuicen worden sapjes niet langer blootgesteld aan processen die de kwaliteit van de voedingsstoffen verminderen, zoals wel het geval is bij concentraatsap.

Een ander groot voordeel is dat er een oplossing is bedacht voor het restafval dat het persen van de sapjes met zich meebrengt. Het restafval doneert HappyJuicy namelijk aan een boer in Noord-Holland, die het vervolgens voert aan zijn scharrelvarkens. Jij geniet dus lekker van je sapje, terwijl de scharrelvarkens genieten van het restafval.

Verder is het zo dat de sapjes van HappyJuicy meer dan 7 gezonde ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten zorgen voor een ondersteuning van je energieniveau en je immuunsysteem. Daarnaast zit er tenminste één superfood in een sapje verwerkt. Denk aan gojibessen, kurkuma, camu camu, gember en limoen.

“Bezig met afvallen? De sapjes van HappyJuicy kunnen hieraan bijdragen via een sapkuur.”

Wat zijn de nadelen van de sapjes van HappyJuicy?

Er zitten zóveel voordelen aan de sapjes van HappyJuicy, dat je je nauwelijks kunt voorstellen dat er ook nadelen tegenover staan. Toch zijn deze nadelen er. Uiteindelijk zitten er wel meer voordelen dan nadelen aan de sapjes van HappyJuicy. Hieronder zet ik uiteen welke nadelen er zijn.

Op de website van HappyJuicy staat dat de sapjes een goede ondersteuning bieden bij het afvallen, wanneer je een 1-daagse of 5-daagse sapkuur ondergaat.

Door het drinken van de sapjes tijdens een caloriebeperkt dieet, zou je voldoende vitaminen en voedingsstoffen binnen blijven krijgen en het hongergevoel kunnen stillen.

Voor de mensen die nog nooit een sapkuur hebben gedaan kan 5 of 7 dagen sapjes drinken om te detoxen misschien iets te veel van het goede zijn. Als beginner kun je beter starten met een 1-daagse detox sapkuur.

Nadeel #1: ze hebben geen fruitsap

Daarnaast is het zo dat HappyJuicy geen fruitsapjes verkoopt. De sapjes waar je uit kunt kiezen bestaan voor maximaal 30% uit fruit. Als je gewend bent aan het drinken van zoete drankjes, dan kunnen groentesapjes even wennen zijn voor je smaakpapillen.

Het is wel zo dat fruitsapjes veel meer suikers bevatten dan groentesap, dus op de lange termijn ben je blij dat je lichaam niet meer afhankelijk is van suikerrijke producten. Als je wilt afvallen en detoxen en jij op je dieet wilt letten moet je goed oppassen met suiker in fruitsappen.

Nadeel #2: je kunt geen sapjes samenstellen

Verder is er het nadeel dat je alleen kan kiezen uit drie pakketten, waarbij de sapjes al voor je gekozen zijn. Het is dus niet mogelijk om je eigen pakket met sapjes samen te stellen. Zo kan het voorkomen dat je een pakket bestelt waarvan je één of meerdere sapjes niet lekker vindt.

Toch is het begrijpelijk dat er vaste pakketten zijn, omdat er met 9 soorten sapjes (en 7 gezonde ingrediënten per flesje) meer dan genoeg variatie per pakket is. Hierdoor mis je nooit meer de gezondheidsvoordelen van groente.

Kijkend naar alle voordelen van slowjuice groentesap, is het wel weer logisch dat de prijs wat hoger ligt dan bijvoorbeeld de prijs van de suikerrijke concentraatsapjes die je in de supermarkt vindt.

Wat zit er precies in de sapjes van HappyJuicy?

HappyJuicy heeft in totaal 9 sapjes waar men van kan genieten. Het gaat om de sapjes genaamd Gouden Gezondheid, Kurkuma Geel, Wortel Weerstand, 100% Oranje, Blushing Boost, Royaal Rood, Bieten Boost, Groene Genezing en Groene Verjonging. Nu zullen de meeste namen je niet gauw iets zeggen. Hieronder leg ik daarom uit wat er in elk sapje te vinden is.

Gouden Gezondheid

Het Gouden Gezondheid-sapje bestaat voor 100% uit groentesap. De ingrediënten zijn gele wortel, venkel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en kurkuma. De komkommer en citroen geven het sapje een frisse smaak. De gember geeft het sapje juist een pittige smaak. De combinatie van fris en pittig zorgt ervoor dat ik goed wakker word.

Kurkuma Geel

Het Kurkuma Geel-sapje bestaat voor 30% uit fruit en voor 70% uit groenten. De ingrediënten zijn gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en kurkuma. De appel maakt het sapje zoet en de komkommer en citroen zorgen voor de frisheid. Gember maakt het sapje pittig. De zoete, pittige en frisse smaak zorgt voor een ware smaakexplosie.

100% Oranje

Het 100% Oranje-sapje bestaat compleet uit groentesap. De ingrediënten zijn wortel, gele paprika, gemberwortel en limoen. Ondanks dat het sapje compleet uit groentesap bestaat, ben ik aangenaam verrast door de smaak. Het sapje is namelijk lichtzoet en fris van smaak. Dit had ik niet zo gauw verwacht bij het lezen van ‘100% groentesap’.

Blushing Boost

Het Blushing Boost-sapje bestaat voor 30% uit fruit en voor 70% uit groenten. De ingrediënten zijn venkel, pastinaak, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen. De appel maakt het sapje zoet, en dus drinkt het lekker weg. De komkommer geef het sapje een frisse smaak. De pastinaak en venkel geven het sapje een anijsachtige smaak.

Wortel Weerstand

Het Wortel Weerstand-sapje bestaat voor 30% uit fruit en voor 70% uit groenten. De ingrediënten zijn wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen en gojibessen. De smaak van het sapje is zeer aangenaam, voornamelijk door de appel en ananas. De smaak van gember is vrij subtiel. De limoen maakt het sapje heel fris. Ik vind het een echt zomerdrankje.

Royaal Rood

Het Royaal Rood-sapje bestaat 30% uit fruit en 70% uit groenten. De ingrediënten zijn rode biet, bleekselderij, zoete aardappel, courgette, gember, appel, peer, citroen en camu camu. Het sapje heeft een lichtzoete smaak door de appel en peer. De smaak van de courgette proef ik niet heel erg goed. De gember en citroen maken de smaak verder pittig en fris.

Bieten Boost

Het Bieten Boost-sapje bestaat voor 30% uit groenten en voor 70% uit fruit. De ingrediënten zijn rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen. Door de rode biet, appel en peer heeft het drankje een lichtzoete smaak. De bleekselderij zorgt voor een zachte smaak. De smaak van gember is goed aanwezig, wat het drankje lekker pittig laat smaken.

Groene Genezing

Het Groene Genezing-sapje bestaat voor 100% uit groentesap. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en spirulina. Door komkommer, citroen en munt krijgt dit sapje een frisse smaak. Verder proef ik een anijsachtige smaak door de venkel. De spirulina proef ik niet, omdat deze vrij neutraal van smaak is.

Groene Verjonging

Het Groene Verjonging-sapje bestaat voor 30% uit fruit en voor 70% uit groenten. De ingrediënten zijn broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina. Door de appel en peer heeft het sapje een lichtzoete smaak. Verder is het sapje erg fris door de citroen, komkommer en munt. De broccoli geeft het sapje een zachte koolsmaak.

Conclusie

Nu duidelijk is wat er in ieder sapje van Happy Juice zit verwerkt en wat voor diverse smaken dit geeft, geef ik nu mijn conclusie over deze smaken. Ik begin met de sapjes waarin pastinaak en venkel in verwerkt zit. Deze groenten geven de sapjes een anijsachtige smaak. Nu ben ik zelf niet gek op de smaak van anijs, waardoor ik deze sapjes minder lekker vind.

De sapjes waarin gember is verwerkt, vind ik ontzettend lekker. Ik houd ervan als sapjes een wat pittige smaak hebben. Vooral als je een sapje met gember erin in de ochtend drinkt, ben je meteen wat sneller wakker. Verder ben ik erg gek op de sapjes waarin citroen en komkommer verwerkt zitten. De frisheid van deze sapjes is ook erg welkom in de ochtend.

Eerlijk is eerlijk, het drinken van groentesap met maar liefst 250 gram groenten en fruit is een van de makkelijkste manieren om gezonder te leven. Vooral wanneer je een druk leven leidt of niet graag gekookte groenten eet en toch graag je vitamines en mineralen wilt binnenkrijgen. En dat je ook nog eens kan afvallen met een detox sapkuur van HappyJuicy is mooi meegenomen, toch?

Ga naar deze pagina om de 100% natuurlijke slowjuice sapjes van HappyJuicy met korting te bestellen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *