5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4892

4891

4890

4918

4917

4917

28

HappyJuicy sapjes banner 728x90

2 Methodes om je (Vette) Lever te Ontgiften voor Meer Energie

Hoewel detoxen vaak wordt gedaan om gewicht te verliezen, kun je een detoxkuur ook volgen om een specifiek orgaan, zoals je lever, te ontgiften. Er zijn verschillende detoxmethodes waarmee je je (vette) lever kunt ontgiften, zodat je meer energie krijgt en gezonder wordt.

Detoxen wordt steeds populairder. Detoxen wordt ook wel “ontgiften” genoemd, aangezien tijdens een detoxkuur gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Dit zou verschillende voordelen hebben, bijvoorbeeld gewichtsverlies, meer energie, betere darmfuncties en minder last van hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid (bron).

Bij detoxen ontwijk je vast voedsel of specifieke voeding, bijvoorbeeld bewerkte voedingsmiddelen of alcohol. Deze voeding kan bijvoorbeeld worden vervangen door groente- of fruitsappen, die vervolgens voor korte tijd intensief worden gedronken. Dit is echter niet de enige manier om te detoxen. Wat houdt een leverdetox nou precies in? En wat zijn de beste methodes om je lever te ontgiften? Antwoorden op deze vragen zul je in dit artikel vinden, dus lees vooral verder!

Wat houdt een leverdetox in?

Een ander woord voor detoxen is ontgiften, dus bij een leverdetox ben je bezig met het ontgiften of reinigen van je lever. Tijdens een leverdetox worden gifstoffen uit het lichaam verwijderd, waardoor je algemene gezondheid verbetert. Daarnaast helpt een leverdetox ook om af te vallen (bron).

Je lever is een belangrijk orgaan en daarom is het essentieel om dit orgaan gezond te houden. Je lever kun je zien als het filtersysteem van ons lichaam: hij elimineert gifstoffen, metaboliseert voedingsstoffen en medicijnen én reinigt je bloed (bron). Hierdoor voorziet je lever het lichaam van belangrijke voedingsstoffen en eiwitten.

Je lever helpt dus bij het verwijderen van gif- en afvalstoffen uit het lichaam en het verwerken van voedingsstoffen en medicijnen, en daarom is het belangrijk om je lever gezond te houden. Een leverdetox kan worden ingezet om je lever afvalstoffen te laten verwijderen, bijvoorbeeld na een tijd waarin je veel alcohol hebt gedronken of ongezonde voeding hebt gegeten. Maar ook om een beschadigde lever weer gezond te krijgen of gewoon om de gezonde leverfunctie te behouden, kan een leverdetox werkzaam zijn!

Er is echter nog onvoldoende bewijs dat een leverdetox hier daadwerkelijk aan zou bijdragen. Ook al hebben sommige ingrediënten in leverdetoxen daadwerkelijk goede resultaten laten zien, er is nog te weinig onderzoek dat ondersteunt dat routematig gebruik van deze ingrediënten zou leiden tot verbeteringen. Daarnaast zou een leverdetox niet direct leiden tot gewichtsverlies, al wordt dit verband wel vaak gelegd.

Het is daarom belangrijk om ook leefstijlfactoren (gezonder eten, minder alcohol etc.) aan te passen in plaats van alle hoop te vestigen op een detoxkuur van een paar dagen. Als een kuur om je lever te ontgiften gecombineerd wordt met een gezondere leefstijl, zou dit daadwerkelijk kunnen bijdragen aan een gezonder lichaam én een gezondere lever. Maar wat zijn nou de beste methodes om je lever te ontgiften?

2 belangrijkste methodes om je lever te ontgiften

Er zijn verschillende manieren om je lever te ontgiften, de ene efficiënter dan de andere. Wat belangrijk is om te weten, is dat voor iedereen een andere manier beter werkt, dus vestig niet al je hoop op één bepaalde detoxkuur waarover je ergens op internet hebt gelezen. Het verbeteren van je algemene leefstijl is cruciaal voor het gezond houden van alle organen, zo ook je lever. Lees hieronder de beste methodes om je lever gezond te krijgen of houden!

1. Lever ontgiften door een sappenkuur (HappyJuicy)

Een sappenkuur is een efficiënte en kortdurende manier van detoxen. Tijdens een sappenkuur consumeer je voor enkele dagen enkel sapjes die volledig uit groentes en/of fruit bestaan. Ander vast of vloeibaar voedsel wordt vermeden. Tijdens een sappenkuur kun je uiteraard wel water drinken, en ook af en toe thee of koffie (zonder suiker) zijn toegestaan (bron)!

Zoals benoemd, bestaan de sapjes in een sappenkuur vaak volledig uit groente- of fruitsap. Er zijn sappen die voor een groot deel uit fruitsap bestaan, maar ook sappen die voor 100% uit groentesap bestaan. Groentesap heeft ten opzichte van fruitsap veel voordelen. Zo bevat groentesap minder suikers én minder calorieën (bron). Daarom is het bij het maken of kopen van een sappenkuur belangrijk om te letten op het percentage groentesap in de sapjes: hoe hoger, hoe beter.

Je kunt een sappenkuur zelf maken, maar hier gaat wel flink wat tijd in zitten. Tijdens een sappenkuur drink je gemiddeld 6 sapjes per dag voor enkele dagen, en al deze sapjes zul je zelf moeten maken en ergens moeten bewaren. Daarnaast moeten alle groentes en fruit gekocht en gesneden worden en is het belangrijk om een goede groente- en fruitpers te hebben. Deze zijn vaak prijzig. Daarom kan het een goede oplossing zijn om een kant-en-klare sappenkuur te bestellen.

Een lekkere en gezonde sappenkuur bestel je bij HappyJuicy. De sapjes van HappyJuicy voldoen aan alle eisen om gezond en van hoge kwaliteit te zijn. Zo worden de sapjes geperst via een slow juicer, bevatten ze minimaal 250 gram groentes én bevat elk sapje een superfood. HappyJuicy verkoopt in totaal 9 soorten sapjes. 6 hiervan bestaan voor 70% uit groentesap en 30% uit fruitsap en 3 sapjes bestaan voor 100% uit groentesap. De prijs ligt ongeveer tussen de 4 en 5 euro per sapje (bron). Als je een sappenkuur wilt proberen, bestel deze dan via https://happyjuicy.nl/sapjes-bestellen/

Een sappenkuur kan een snelle en simpele vorm van detoxen zijn, maar het is niet de enige manier. Het nadeel van een sappenkuur is dat je na de kuur van 3, 5 of 7 dagen weer snel kan terugvallen in oude eet- en leefgewoontes. Hierdoor kan het beter zijn voor je lever om je leefstijl te verbeteren, waardoor je alle lichamelijke functies gezond houdt.

2. Lever ontgiften door je leefstijl te verbeteren

Ook zonder een daadwerkelijke detoxmethode als een sappenkuur kun je veranderingen doorvoeren om je lever gezond te houden. Een ongezonde leefstijl heeft namelijk een grote impact op je lever en de rest van je lichaam, dus daarom zijn veranderingen in je leefstijl essentieel als je je leverfunctie wilt verbeteren of gezond wil houden. Als je een hoger risico loopt op leveraandoeningen door genen of overmatig alcoholgebruik, is het belangrijk om je leefstijl zo in te richten dat de kans op een leveraandoening beperkt blijft.

Beperk je alcoholgebruik

Aangezien 90% van alle alcohol door de lever wordt afgebroken, is het verband tussen alcoholgebruik en leverfunctie groot (bron). In de lever worden gifstoffen in afvalstoffen omgezet, waarna deze uit het lichaam worden verwijderd. Op deze manier breekt de lever geconsumeerde alcohol af. Enzymen in de lever zetten alcohol tijdens dit proces om in acetaldehyde. Dit is een kankerverwekkende stof.

Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot het beschadigen van de lever, waardoor gifstoffen slechter worden afgebroken en voedingsstoffen minder goed worden opgenomen.

Het beperken van alcohol tot gemiddeld één glas per dag, of tot géén glazen alcohol, zou ervoor zorgen dat de ontgiftingsprocessen in het lichaam gezond blijven.

Eet gezond

Vet eten heeft een grote negatieve invloed op de lever. In de Verenigde Staten is NAFLD (niet-alcoholische leververvetting) één van de meest voorkomende oorzaken van leverbeschadiging (bron). Hierbij wordt overtollig vet in de lever opgeslagen, en dit kan zonder behandeling leiden tot leverfalen of ernstige leverschade.

Mensen die last hebben van leververvetting wordt aangeraden om een bepaald dieet te volgen, maar dit dieet is eigenlijk voor iedereen essentieel om de lever gezond te houden. In dit dieet ligt de nadruk op de volgende voedingsstoffen:

 • Veel groentes en fruit
 • Veel vezels (peulvruchten, volle graden, groenten, noten, zaden)
 • Verminderen of vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en alcohol

Veel bewerkte voedingsmiddelen en suikers eten, wordt dan ook geassocieerd met overgewicht en chronische ziektes, bijvoorbeeld kanker, diabetes en hart- en vaatziekten (bron). Ongezonde voeding heeft dus grote negatieve effecten op het hele lichaam, en kan de natuurlijke ontgiftingsprocessen in het lichaam beïnvloeden door schade aan de nieren en lever toe te brengen. Gezonder eten, minder alcohol drinken en minder vet en ongezond eten zou kunnen leiden tot meer energie en betere lichamelijke functies.

Zorg voor voldoende slaap

Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is je slaapcyclus. Sommige mensen hebben het gevoel dat zij prima kunnen functioneren op slechts enkele uren slaap per nacht, maar dit blijkt niet gezond te zijn. In je slaap worden namelijk gif- en afvalstoffen verwijderd die zich overdag in het lichaam hebben opgehoopt (bron). Daarom is het belangrijk om voldoende uren slaap te hebben.

Bij een slaaptekort heeft je lichaam onvoldoende tijd voor dit proces, en hierdoor hopen gif- en afvalstoffen zich in het lichaam op. Een slecht slaapritme wordt geassocieerd met (bron):

 • Obesitas
 • Hartaandoeningen
 • Diabetes type 2
 • Hoge bloeddruk
 • Stress
 • Angst

Het is daarom belangrijk om gemiddeld tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht te hebben; dit zou het ideale aantal uren slaap zijn voor je gezondheid.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Start nu met een sapkuur

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Klik hier om een sapkuur te doen

1 Reactie op "2 Methodes om je (Vette) Lever te Ontgiften voor Meer Energie"

 1. Klaasje

  says:

  Potverdorie het is alleen maar reclame maken voor die ONTZETTENDE DURE SAPJES , oplichters

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *