Over Miranda de Boer

Hey, ik ben Miranda de Boer. Ik ben voedingsconsulente en de beheerder van smoothiesmuller.nl

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin we vaak fastfood aten en frisdrank dronken. Hierdoor had ik in mijn pubertijd behoorlijk veel overgewicht.

Toen ik 19 jaar was kreeg ik ook veel (vage) gezondheidsklachten wat voor mij het zetje in de rug was om het roer volledig om te gooien. Ik ging me verdiepen in wat nou gezonde voeding is en las alles waar ik mijn hand op kon leggen.

Het drinken van groene smoothies en groentesappen heeft mij enorm geholpen om af te vallen en gezond te worden. Mijn vage klachten verdwenen langzaam maar zeker en ik ging steeds lekkerder in mijn vel zitten.

Ik heb aan den lijve ondervonden wat gezonde voeding met je kan doen. Ik was hierdoor zo gefascineerd dat ik graag ook beroepsmatig met voeding bezig wilde zijn. Ik wil graag andere mensen helpen om gezond te worden en een goed gewicht te bereiken.

Om mijn doel te halen ben ik gaan studeren. Ik heb bij CIVAS de opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd. In 2011 behaalde ik het erkende diploma. Bij Scheidegger heb ik de opleiding Voedingsconsulent gevolgd zodat ik mijn eigen praktijk kon openen. Vanuit mijn eigen praktijk begeleid ik mensen die willen afvallen of gezonder willen eten en leven. Hier haal ik veel voldoening uit.

Als voedingsconsulente heb ik 9 jaar praktijk ervaring. In die tijd heb ik honderden mensen geholpen bij het behalen van een gezond gewicht en een betere gezondheid. Omdat er maar 24 uur in een dag zit en ik graag zoveel mogelijk mensen wil helpen ben ik in 2015 smoothiesmuller.nl begonnen. Ik kreeg in mijn praktijk vaak de vraag naar goede smoothie recepten. Het leek me leuk om deze voor iedereen online beschikbaar te maken.

Nu, 6 jaar na oprichting, heeft smoothiesmuller.nl al bijna 200 artikelen en al bijna 1.000 gezonde smoothie en groentesap recepten, waar ik erg trots op ben. Ik ben er ook trost op dat mijn smoothie recepten in de Linda hebben gestaan.

Mijn missie met SmoothieSmuller:

Afvallen is niet makkelijk. Het feit dat inmiddels 50% van de Nederlanders overgewicht heeft is daarvan het harde bewijs. Afvallen is zo moeilijk omdat we constant worden verleid door ongezonde lekkernijen.

Het is mijn missie om mensen te laten ontdekken dat gezond en lekker ook goed samengaan. Als mensen ontdekken dat gezond ook lekker kan zijn is het veel makkelijker om gezond te gaan eten en ongezonde dingen af te slaan. Ik hoop dat de afslankdoelstellingen van mensen door mijn heerlijke en gezonde recepten binnen handbereik komen.