5387

5362

5384

5351

5379

5337

5377

5375

5313

5286

5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4981

33

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Beste Detox Kuur? Top 10 Detox Kuren – Review & Ervaringen

Ben je op zoek naar de beste detox kuur?

Als je manieren zoekt om te ontgiften, kan een detox programma perfect zijn voor je lichaam en geest.

Maar met zoveel detox kuren op de markt kan het moeilijk zijn om te kiezen. Op basis van een aantal onderdelen hebben wij de top 10 beste detox kuren voor je samengesteld.

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat het beste detox programma is om te volgen. Here we go!

Beste detox kuur: top 10 keuzes voor 2022

Om de beste detox kuren te vinden hebben we maar liefst 10 verschillende sapbedrijven onderzocht en gekeken naar degenen die de beste voedingswaarde van sapjes en de meest gezonde benadering van detox kuren bieden.

Daarmee geven we prioriteit aan gezonde sapjes met veel groenten omdat fruit een veel hoger suikergehalte heeft dan groenten.

Een detox kuur duurt meestal enkele dagen, afhankelijk van het merk dat je kiest. Beginners wordt aangeraden om een detox kuur voor drie tot 5 dagen te proberen en de meer ervaren mensen kunnen zeven dagen detoxen.

Klaar om te ontdekken wat de beste detoxen kuren zijn? Hieronder lees je de beste selectie:

#1: Happyjuicy

Op nummer 1 in beste detox kuur staat HappyJuicy. HappyJuicy is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste slowjuice merken van het land.

Ze zijn zo succesvol omdat ze gezonde en vooral smakelijke slowjuice sapjes maken tegen een betaalbare prijs.

Ze maken gebruik van de koudgeperste (coldpressed) schroefpers slowjuice techniek die de smaak, kleur en voedingsstoffen uit groenten en fruit maximaal behoudt.

HappyJuicy is een van de weinige sapbedrijven op de markt die ontzettend transparant is als het gaat om de herkomst van de producten.

De detox kuur van HappyJuicy is ontwikkeld om het gemakkelijk te maken om je aan de kuur te houden (en misschien zelfs een paar kilo kwijt wilt) en te profiteren van alle gezondheidsvoordelen die ermee gepaard gaan.

Bij HappyJuicy kun je gezonde groentesapjes bestellen, maar ook een detox kuur van 3, 5 of 7 dagen volgen.

Voor de beginner raden we een 3-daagse detox kuur aan om te beginnen. Gedurende een periode van drie dagen drink je vijf sapjes per dag die ontgiften en op een natuurlijke wijze energie leveren om je door het detoxen te loodsen.

Het detox programma van HappyJuicy bevat een selectie van 9 soorten sapjes met de beste detox ingrediënten, zoals gember, citroen, gele wortel, rode biet, bleekselderij en kurkuma.

Deze sapjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke en plantaardige ingrediënten en bevatten geen toegevoegde conserveermiddelen, suikers of kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Elk sapje bestaat uit 7 verschillende natuurlijke ingrediënten en verrijkt met minimaal één superfood! Elk sapje bevat maar liefst 260 gram groente en fruit per flesje.

Deze detoxkuur van HappyJuicy is erg populair omdat het effectief is voor mensen die regelmatig detoxen en toch ook makkelijk te volgen is voor beginners.

De sapjes worden snel aan huis ingevroren geleverd, zodat je ze bevroren in de vriezer kunt stoppen en ervan kunt genieten wanneer je maar wilt. Het is voor ons verreweg de favoriet als beste detox kuur op deze lijst vanwege de kwaliteit, smaak en duurzaamheid.

Voordelen van HappyJuicy:

 • 100% natuurlijke slowjuice sapjes en zonder kunstmatige toevoegingen
 • Sap gemaakt van vers en met zorg uitgekozen groente en fruit uit eigen regio
 • Ideaal om mee te detoxen en af te vallen
 • Duurzaam geproduceerd met 100% gerecycled plastic
 • In elk sapje zit minimaal één superfood
 • 70% en 100% groentesapjes beschikbaar
 • Gratis verzending

Nadelen HappyJuicy:

 • Bestaan nog niet lang
 • Hebben weinig fruitsappen (maar zijn ook ongezonder)

Omdat gezondheid en effectiviteit tijdens het detoxen en afvallen voor mij prioriteit is, is Happyjuicy voor mij de absolute nummer 1.

Klik hier om meer te ontdekken over hun sapjes.

#2: Sap.je

Sap.je is de nummer 2 in de top 10 lijst van beste detox programma’s.

Sap.je is een Nederlands bedrijf dat 100% biologische, pure en rauwe groentesap maakt zonder ongezonde toevoegingen.

Het heeft een divers assortiment en heeft ook groenten en fruit in de vorm van soepjes en boostershots waaruit je kunt kiezen om je detox kuur zelf te creëren. Alle sapjes en soepjes zijn bereid met verse kruiden en groenten van lokale biologische boeren.

De sapjes worden diepgevroren verzonden in bevroren gelpacks zodat je ze koud ontvangt. Ontdooi de sapjes in de koelkast of plaats ze gewoon in de vriezer en begin wanneer je maar wilt met je detox kuur. Eenmaal ontdooid, moeten de sapjes binnen 3 dagen geconsumeerd worden.

Een nadeel vinden wij is dat Sap.je enkel gebruikt maakt van glas voor hun sapjes, wat meer CO2-uitstoot geeft.

Plastic heeft vaak een slechte reputatie, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat slechts 9% ervan wordt gerecycled (bron). Dat gezegd hebbende, glas weegt zwaarder dan plastic en breekt veel makkelijker tijdens het transport.

Dit betekent dat het meer uitstoot bij transport veroorzaakt dan plastic. Nog een ander ding om te overwegen is dat het recyclen van glas meer energie kost dan bij plastic.

Voordelen van Sap.je

 • Slowjuice geperst sap
 • Seizoensgebonden en lokale ingrediënten
 • 100% biologisch
 • Groot assortiment
 • Sapjes abonnement mogelijk

Nadelen van Sap.je

 • De verpakking wordt gemaakt van glas (wat meer CO2 uitstoot geeft)
 • Een 7-daagse detox kuur is naar verhouding duur
 • Er worden diepvries transportkosten à €4.95 in rekening gebracht

#3: Zuss & Sap

Op nummer 3 van beste detox kuur staat Zuss & Sap. Dit familiebedrijf wordt gerund door twee zussen.

In samenwerking met hun team bieden de detox kuren van Zuss & Sap uitkomst voor iedereen die het lastig vindt om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te komen.

De sapjes worden bij Zuss & Sap gemaakt met behulp van de slowjuicer. Zuss & Sap biedt verschillende detoxkuur mogelijkheden van 2, 3 of 4 weken. De bedoeling is dat tijdens een detox programma drie verschillende sapjes per dag worden worden gedronken.

De 100% natuurlijke producten zijn afkomstig van lokale groente- en fruittelers uit eigen regio. Aan de sapjes zijn geen smaak-, geur- en kleurstoffen en suikers toegevoegd.

Elk sapje bevat minimaal 70% groente en bestaat voor 30% uit fruit. Voor de kinderen heeft Zuss & Sap ook sapjes ontwikkeld.

Deze zogeheten ‘speciale toversappen’ voor kids bestaan voor 50% uit fruit. De sapjes worden ingevroren en bij je thuis bezorgd en blijven maanden in de vriezer houdbaar.

Voordelen Zuss & Sap:

 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • 70% groenten, 30% fruitsapjes beschikbaar
 • Vrij van toegevoegde suikers, e-nummers en andere toevoegingen

Nadelen Zuss & Sap:

 • Er worden verzendkosten in rekening gebracht (€3,95 bij een bestelling onder de €90)
 • Een detox kuur abonnement kan pas worden stopgezet na de 4de levering

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

#4: Dr. Veggie

Plek nummer 4 voor de beste detox kuur gaat naar Dr. Veggie. Ook bij Dr. Veggie worden de groenten geperst met behulp van een slowjuicer.

Deze techniek zorgt ervoor dat de smaak, kleur en voedingsstoffen uit groenten en fruit behouden blijven voor maximale opname in ons lichaam. Dr. Veggie heeft een eigen kwekerij waar verschillende producten worden geoogst.

Dr. Veggie biedt verschillende detox programma’s aan, waaronder een 1-daagse, 3-daagse, 5-daagse en 7-daagse detox kuur. Voor de beginner raden we aan om met een detox kuur van 1 of 3 dagen te beginnen.

Behalve een grote verscheidenheid aan groentesapjes zijn ook detox shots inclusief superfoods (zoals spirulina) bij de detox kuur  inbegrepen.

De sappen van Dr. Veggie worden diepgevroren thuis geleverd, zodat je ze bevroren kunt houden en van je detox kuur kunt genieten wanneer je maar wilt.

Voordelen van Dr. Veggie:

 • 100% verse groenten en fruit
 • Eigen kwekerij
 • Veelzijdig sappen en detox assortiment

Nadelen van Dr. Veggie

 • Tot € 50,- verzendkosten bij een detox kuur

#5: Frecious

Frecious is een Nederlands sapbedrijf dat opgericht werd in 2011 door Murk Vermeeren en Roos Nauta.

De naam is een samenvoeging van Fresh en Delicious. Daarmee doelt het bedrijf op het feit dat de klant vers en heerlijk sap krijgt.

Frecious heeft verschillende soorten sappen in het assortiment, waaronder 70% groente en 30% fruit, 85% groente en 15% fruit en 100% groente voor de gevorderden.

Bij Frecious kan een detox kuur van 3, 5 of 7 dagen worden besteld. Je ontvangt naast sappen ook koffie, detox thee en detox shots. Voor de liefhebber zijn er ook gezonde soepen en repen beschikbaar.

Wat verder opvalt is dat Frecious gebruik maakt van niet alledaagse plantaardige ingrediënten, zoals aardpeer, zeekraal, alfalfa en pastinaak.

Voor iemand die aan zijn of haar allereerste detox sapkuur begint, kan het consumeren van deze ingrediënten even wennen zijn.

Frecious biedt zowel losse bestellingen als abonnementen aan. Het flexibele abonnement geeft 10% korting op je bestelling en voor het jaarabonnement is dat 20%.

Voordelen van Frecious:

 • 100% groentesapjes beschikbaar
 • 70% groenten, 30% fruit, 85% groenten en 15% fruit sapjes beschikbaar
 • 100% biologisch
 • Veelzijdig assortiment
 • Korting bij het afsluiten van een abonnement

Nadelen van Frecious:

 • Prijs per 100 ml sap is erg duur
 • Weinig transparantie herkomst producten
 • Minimale besteding van €69 is vereist
 • Je betaalt €9,95 verzendkosten naar België
 • Gratis verzorging pas vanaf €197,-

#6: Dr. Blend

Dr. Blend staat op nummer 6 als beste detoxkuur. Net als bij HappyJuicy worden de sappen van Dr. Blend altijd koudgeperst.

Het belangrijkste verschil is dat Dr. Blend ook gebruik maakt van de HPP (High Pressure Process) conserveringstechniek.

Dat is niet de perstechniek maar de conserveringsmethode na het persen. Daarbij worden de gevulde flesjes onder hoge druk gezet om de bacteriën in de sappen te neutraliseren.

Deze sapjes zijn door het verwerkingsproces langer houdbaar en kunnen daardoor naar verre locaties worden verzonden.

De keerzijde is dat ook belangrijke voedingsstoffen verloren kunnen gaan die in de sappen van nature aanwezig zijn.

De voedingsstoffen en antioxidanten zitten in alle groenten en fruit in hun meest natuurlijke vorm.

Wanneer deze worden aangetast, neem je precies datgene weg dat groente en fruit tot de gezondste voedingsmiddelen ter wereld maakt.

Als we kijken naar het assortiment van Dr. Blend, dan zien we dat deze bestaat uit diverse detox kuur, groente en fruitsapjes en shots. Dr. Blend biedt verschillende detox kuren aan, waaronder 3 dagen , 5 dagen en 7 dagen.

Voordelen van Dr. Blend:

 • Ruim assortiment
 • Veel verschillende smaken
 • Koudgeperst sap zonder kunstmatige toevoegingen

Nadelen van Dr. Blend

 • Maakt gebruik van HPP conserveringstechniek
 • Je kunt het detox kuur pakket niet zelf samenstellen
 • Onder een besteding van €50,- worden €6,95 aan verzendkosten in rekening gebracht

#7: Sapmeesters

Sapmeesters is een bedrijf dat al sinds 2008 bestaat en voor de liefhebber verschillende detox sappen, soepen en shots aanbiedt.

Het assortiment van sapmeesters bestaat dan ook uit een breed scala aan detox pakketten waaruit je kunt kiezen.

Zoals alle beste detox programma’s, is de detox van Sapmeesters heel gemakkelijk te gebruiken en ideaal voor iedereen die onderweg is.

Voordelen van Sapmeesters:

 • Gratis bezorging
 • Geen conserveringsmiddelen

Nadelen van Sapmeesters

 • Moeilijk om keuze uit breed assortiment te maken als beginner

#8: JuiceXpress

Voor afvallen en detoxen ben je bij JuiceXpress aan het juiste adres. Dat is althans wat de website ons belooft. JuiceXpress is een sapbedrijf dat door heel Nederland, België en Luxemburg bestellingen levert.

Op hun site vermelden ze dat hun juices voor 100% bestaan uit rauwe groente en fruit. Hierbij wordt niets toegevoegd zoals e-nummers of andere (kunstmatige) toevoegingen.

Op het internet zijn uiteenlopende ervaringen van detox kuur gebruikers met JuiceXpress te lezen.

De meeste klanten zijn tevreden, al vinden sommige de smaken vrij zoet en wat waterig. JuiceXpress adverteert met een betaalbare sapjeslijn, maar een snelle rekensom leert dat JuiceXpress niet goedkoper is dan andere sapbedrijven op de markt.

Voordelen van JuiceXpress:

 • Gratis bezorging
 • Geen conserveringsmiddelen of andere (kunstmatige) toevoegingen

Nadelen van JuiceXpress: 

 • Sappen zijn voor sommigen iets te zoet en waterig

#9: Juizs

Juizs is een sapbedrijf dat ook gebruik maakt van het HPP-proces om de houdbaarheid van hun sapjes te verlengen. Het sap wordt blootgesteld aan hoge druk wat weer invloed heeft op de voedingswaarde.

Juizs heeft een divers assortiment en bieden verschillende koudgeperste sappen, smoothies en shots aan. Het bedrijf is opgericht door Sylvia, een yogaleraar, in de tijd dat het sap merk nog een andere naam had.

Wat opvallend is dat Juizs ook persoonlijke coaching aanbiedt als het aankomt op het volgen van een detox kuur van 3, 5 of 7 dagen. Deze speciale coachingsprogramma’s worden aangeboden per detox programma.

Als we kijken naar de voedingswaarde dan zien we dat sommige sapjes voor slechts de helft (51%) uit groenten bestaan. Als je wilt afvallen en detoxen en jij op je dieet wilt letten moet je goed oppassen met suiker in fruitsappen.

Voordelen van Juizs:

 • Divers assortiment van koudgeperste sappen, shots en smoothies
 • Persoonlijke coaching bij een detox kuur
 • Abonnement is mogelijk

Nadelen van Juizs:

 • Hebben veel suikerrijke fruitsappen in het assortiment
 • High Pressure Processing (HPP) als conserveringsmethode

#10: The Juice Factory

The Juice Factory is hekkensluiter als het gaat om het beste detox programma top 10.

Wil je afvallen met detox sappen? The Juice Factory biedt een scala aan slowjuice sappen en shots aan voor iedereen die een detox kuur wilt ervaren.

Ze bieden ook de mogelijkheid om je eigen smaak en ingrediënten te kiezen waar je van houdt, die vervolgens rechtstreeks naar je huis worden verzonden.

Het nadeel vinden wij is dat ze ook veel fruitsappen aanbieden. Sappen met veel groenten bevatten normaal gesproken meer voedingsstoffen en minder suiker dan sappen die alleen uit fruit bestaan.

Voordelen van The Juice Factory:

 • Custom smaak combinaties mogelijk
 • Verschillende detox kuren van 1, 3, 5 of 7 dagen mogelijk
 • Vrij van conserveringsmiddelen

Nadelen van The Juice Factory

 • Hebben veel suikerrijke fruitsappen in het assortiment
 • Er worden €7,95 aan verzendkosten in rekening gebracht

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *