5384

5351

5379

5377

5375

5286

5271

5258

5200

5166

5146

5090

5036

5033

4915

4893

4981

4892

4891

4845

4784

4688

4629

4597

4526

4461

4447

4410

4379

4282

4252

4229

4212

4201

4129

2909

4087

4077

4045

4032

4017

4005

3974

3962

3834

3834

45

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Lekkere Groentesap Maken? 9 Voordelen + 8 Recepten

Je kunt je nog goed herinneren hoe je moeder je jaren geleden een flesje wortelsap voorschotelde. ‘’Dat is goed voor je,’’ zei ze toen. Met een argwanende blik in je ogen en een opgetrokken neus pakte je het flesje op. Onder de dwingende blik van je moeder draaide je het dopje eraf, en nam je een voorzichtig slokje. Je gezicht vertrok onmiddellijk. ‘’Gedver!’’ riep je uit. En dat was dat.

Je moeders missie om jou gezondere snacks toe te schuiven was destijds niet gelukt. Maar ze had zeker een goed punt, daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Vandaar dat jij van plan bent groentesap opnieuw een kans te geven. Je wilt er alleen eerst iets meer over te weten komen. Waar is het nou eigenlijk precies goed voor? Dat en meer, waaronder heerlijke recepten – lees je hier!

Wat is groentesap?

groentesap2Groentesap is een sapje dat voornamelijk bestaat uit gemixte groenten, maar wat ook wat ook verkrijgbaar is in poedervorm. Groentesap wordt vaak gemengd met fruit als appel of druiven om de smaak te verbeteren.

Om groentesap (groente ‘’juice’’) te verkrijgen, moet je dus het sap onttrekken van groente. Hier komt de term ‘juicen’ bij om de hoek kijken.

Juicen houdt in dat je fruit of groentevlees perst, zonder dat je hier hitte of oplossingsmiddelen voor gebruikt.

In feite is het heel simpel. Zo krijg je door het persen van sinaasappels het alom bekende sinaasappelsap, en door het persen van tomaat, tomatensap.

Groentesap kan gebruikt worden als alternatief voor fruitsap, omdat groentesap minder suiker bevat – hoewel sommige producenten toch veel suiker toevoegen in de vorm van zoetstoffen uit fruit. Daarnaast kan het ook een (te) hoog percentage natrium bevatten. Groentesap is hierdoor toch niet even gezond als een compleet stuk groente. Toch wordt het drinken ervan zeker aangeraden!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Welke voordelen zitten er aan groentesap drinken?

Waarom het drinken van groentesap wordt aangeraden, zal duidelijk worden aan de hand van de lijst voordelen die het met zich mee zich meebrengt. Deze lijst vindt je hieronder.

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Voordeel #1: Het levert je lichaam hoge voedingswaarden

Het zou je nog kunnen verbazen hoeveel porties groente er in een glaasje sap passen. Sterker nog, vijf kopjes groente kunnen gemakkelijk als een portie opgediend worden, als deze tot sap geperst worden. Het is dan ook niet zo gek dat je door het drinken van groentesap je lichaam een flinke lading voedingsstoffen aanlevert. Deze houden je gezond en gelukkig. Op deze pagina zet HappyJuicy uiteen welke vitaminen en mineralen er in groentesap zitten.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Voordeel #2: Het zorgt voor een betere voedingsstofabsorptie

Door groentesap te drinken, zorg je ervoor dat jouw lichaam alle benodigde voedingsstoffen absorbeert. Wanneer je groente eet, moet je lichaam eerst nog de groente van de vezels te scheiden, waarna deze pas geabsorbeerd kunnen worden.

Dit proces kost tijd. En zeker als je je voedsel niet voldoende kauwt, of als je een slap verteringssysteem hebt, zal het niet van een leien dakje gaan.

Sap drinken zorgt ervoor dat je lichaam gemakkelijk toegang heeft tot al deze voedingsstoffen.

Voordeel #3: Het is de gemakkelijkere optie

Uiteraard. Oké, je bent weliswaar langer bezig met de voorbereiding. Maar het is toch veel gemakkelijker – en minder saai – om het sap naar binnen te werken dan om de hele dag door maar te zitten kauwen op rauwe stukken groente? Probeer er bijvoorbeeld een gewoonte van te maken om iedere ochtend een juice te drinken. Je krijgt binnen no-time de benodigde stoffen binnen!

Voordeel #4: Het houdt je lichaam gehydrateerd

Doordat je jezelf jouw dagelijkse dosis groente in vloeibare vorm voorschotelt, blijft je lichaam gehydrateerd. Het drinken van een of meerdere glazen per dag, zorgt er dus voor dat jij alvast een aanzienlijk deel van het vocht (water) dat je dagelijks nodig hebt, binnenkrijgt.

Voordeel #5: Het is gevuld met goede, natuurlijke stoffen

Groenten zitten boordevol natuurlijke, verse vitaminen. Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen. Groentesap is dus een erg gezond drankje. Laat die vitaminedrankjes dus lekker achterwege, en richt je zinnen op groentesap.

groentesap3

Voordeel #6: Het verlaagt de kans op chronische ziekten

Vele groenten bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten. Denk aan betacaroteen en lycopeen. Deze stoffen kunnen helpen bij het vechten van je lichaam tegen vrije radicalen, die onder andere tot taak hebben om gezonde cellen om te vormen in kankercellen.

Het regelmatig drinken van groentesap kan dus jouw risico op vele andere chronische ziekten (diabetes, cardiovasculaire ziekten, e.d.) verlagen.

Voordeel #7: Het verbetert de gezondheid van je hart

Vele sappen bevatten een grote hoeveelheid kalium. Dit kan bijdragen aan het verlagen van je bloeddruk en kan de druk op je cardiovasculaire systeem verminderen. Daarnaast bevatten ze grote hoeveelheden ijzer en vitamine C.

Dit kan een gepaste bloedcirculatie stimuleren, en de hoeveelheid collageen in het lichaam verbeteren, wat zal helpen bij het verlagen van je risico op beschadigde bloedvaten of slagaders.

Voordeel #8: Het helpt je brein beter te functioneren

Studies wijzen erop dat antioxidanten kunnen zorgen voor onder andere minder plaque in de neurale paden. Dit zal bijdragen aan een verbeterd geheugen, een verbeterde concentratie en een verbeterd basaal functioneren. En laat groente(sap) nu juist gevuld zijn met antioxidanten.

Voordeel #9: Het geeft je schoonheid een boost

Dit valt te danken aan het feit dat groente(sap) rijk is aan mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten. Deze zorgen samen voor je beauty boost. En niet zo’n kleine ook. Het drinken van groentesap zorgt er namelijk voor dat…

 • … je haar harder gaat groeien. Vooral het sap van spinazie, bieten, wortels en uien helpt hierbij.
 • … haarverlies aangepakt wordt.
 • … je acne en puistjes onder controle gehouden worden. Dit is het geval bij pompoen, broccoli, zoete aardappelen en wortelen. Door het sap van oranje groenten, groente die veel antioxidanten en vitamine C bevatten, zal de ontwikkeling van acne en puistjes uit kunnen blijven.
 • … je huid gaat stralen. Drink hiervoor voornamelijk het sap van tomaten, aardappelen, kool, wortelen en radijzen.
 • … je rimpels aangepakt en voorkomen worden. Dit geldt voor het sap van groenten die rijk zijn aan vitamine C, zoals broccoli, peper, bloemkool en tomaat, of aan vitamine E, zoals knolraap.

groentesap4

Wat heb je nodig voor de bereiding van groentesap?

De basis voor het bereiden van groentesappen is eigenlijk heel simpel: je hebt de groente nodig van welke je sap wilt maken, misschien wat fruit voor de smaak, en een juicer om de sap eruit te krijgen. In een voorbeeld in het filmpje hieronder zal je zien hoe een doorsnee groentesap wordt bereid.

Als je niet weet hoe je de juiste juicer moet kiezen, houdt dan het volgende checklistje erbij.

Je moet weten tot waar jouw potentiële juicer toe in staat is voordat je deze aanschaft.

Hij moet namelijk wel aan jouw wensen kunnen voldoen.

 • Het is natuurlijk wel zo handig als je een juicer hebt die je gemakkelijk in elkaar kunt zetten. En nog prettiger; die je gemakkelijk schoon kunt maken. Hoe gemakkelijker schoon te maken, hoe eerder je dit ook werkelijk doet. Daarnaast is het handig als je je juicer op het aanrecht kunt bewaren. Maar dan moet deze uiteraard niet te veel plek in beslag nemen.
 • Hoewel dit niet voor alle juicers het geval is, kunnen juicers verschillende snelheden aannemen. Hoe harder het fruit, hoe hoger de snelheid. Maar hoe lager de snelheid, hoe meer sap je overhoudt.
 • Efficiëntie. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je een juicer aanschaft die ook werkelijk doet wat jij wilt dat hij doet: sap persen. Dat betekent ook dat je wilt dat er zo min mogelijk sap verspild wordt, en dat er geen vruchtvlees achterblijft. Bovendien is het ook handig als de opening voor de groenten groot genoeg is; wanneer je (teveel) moet snijden, verlies je sappen.
 • Dit spreekt voor zich. Tenzij je zin hebt om binnenkort opnieuw op zoek te gaan naar een juicer, wil je immers wel een juicer die het enige tijd uithoudt. Dit betekent dat je zal moeten letten op de kwaliteit van de onderdelen en naar de kracht van de moter.
 • Dit hoeft geen groot obstakel te vormen. Sommigen nemen het lawaai van de juicer voor lief. Maar deel je het huis met andere mensen, en snak je ook ’s avonds naar een groentesapje, is het verstandig om ook te letten op het mogelijke kabaal dat een potentiële juicer maakt.

8 heerlijke groentesap recepten

Ben je inmiddels al helemaal overtuigd van de kracht van groentesap en sta je te popelen om zelf eens zo’n sapje klaar te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder vindt je namelijk een aantal voorbeeldrecepten. Even wat boodschappen doen, ongeveer 5 minuten besteden aan de bereiding (afhankelijk van je aantal porties) en tada – je groentesap is klaar om gedronken te worden!

Recept #1: Komkommer-appel-selderijsap

groentesap5Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • 3 stengels selderij
 • ½ grote komkommer, in 4 stukken gesneden
 • 1 medium groene appel, in 8 stukken gesneden
 • 1 medium peer, in 8 stukken gesneden

Bereidingswijze:

Simpel: juice alle ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing van jouw juicers. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Recept #2: Wortel-citroen-gembersap

groentesap6Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • 2 medium appels, in 8 stukken gesneden
 • 5 wortels (hoeven niet geschild te worden)
 • 1 centimeter verse gember
 • ¼ citroen (zonder schil)

Bereidingswijze:

Juice alle ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing van jouw juicers. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Recept #3: Banaan-ananas-boerenkoolsap

groentesap7Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • ¼ verse ananas (zonder schil en kern, in stukken)
 • 4 boerenkoolbladeren
 • 1 rijpe banaan (geschild)

Bereidingswijze:

 1. Juice de ananas en de boerenkool zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van je juicer.
 2. Zet je juicer op de laagste stand en juice pas dan de banaan.
 3. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Recept #4: Biet-aardbei-bosbessap

groentesap8Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • 2 medium bieten, in stukken
 • 1 kopje bosbessen
 • 1 kopje gehalveerde, gepelde aardbeien

Bereidingswijze:

Juice alle ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing van jouw juicers. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Recept #5: Sinaasappel-citroen-gembersap

groentesap9Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • 2 sinaasappels, in 4 stukken (zonder schil)
 • ¼ citroen (zonder schil)
 • 1 medium appel, in 8 stukken gesneden
 • 1 centimeter verse gember

Bereidingswijze:

Juice alle ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing van jouw juicers. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Recept #6: Zure appel-boerenkoolsap

groentesap10Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • 2 zure appels, in 8 stukken gesneden
 • 5 bloemkoolbladeren

Bereidingswijze:

Juice alle ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing van jouw juicers. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Recept #7: Boerenkool-sinaasappel-banaan-aardbeisap

groentesap11Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • 1 sinaasappel, in 4 stukken (zonder schil)
 • 1 kopje gehalveerde en gepelde aardbeien
 • 2 boerenkoolbladeren
 • 3 wortels
 • 1 rijpe banaan

Bereidingswijze:

 1. Juice de sinaasappel, aardbeien, bloemkool en wortelen volgens de aanwijzingen voor ‘normaal juicen’ in de gebruiksaanwijzing van je juicer.
 2. Zet je juicer op de laagste stand, en juice pas dan de banaan.
 3. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je het drinkt.

Recept #8: Komkommer-Cantaloupe-selderijsap

groentesap12Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten:

 • ¼ rijpe Cantaloupe-meloen, ontzaad en in stukken
 • 2 stengels selderij
 • ½ komkommer, in stukken gesneden
 • ¼ citroen (zonder schil)

Bereidingswijze:

Juice alle ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing van jouw juicers. Je kunt je groentesap direct opdrinken, of het eerst even een uurtje laten afkoelen voordat je ervan geniet.

Nog makkelijker: sappen van een enkele groente

Heb jij helemaal geen zin om allerlei chique groenten en vruchten in huis te halen, kan je er ook voor kiezen om het veel gemakkelijker aan te pakken. Denk hierbij aan tomatensap, wortelsap (daar is-ie weer!), spinaziesap, broccolisap, etc. Om deze sappen te bereiden, hoef je enkel het soort groente in je juicer te gooien waar jij sap van wilt maken, en klaar is Kees!

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "Lekkere Groentesap Maken? 9 Voordelen + 8 Recepten"

 1. Kiki

  says:

  Misschien heb ik er over heen gelezen, maar om in plaats van het in een juicer te doen, kan je dit allemaal ook gewoon in een blender doen?

  Groetjes Kiki

 2. Michelline

  says:

  Dag

  kan het in een thermomix?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *