5384

5351

5379

5377

5375

5286

5271

5258

5200

5166

5146

5090

5036

5033

5033

14

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Sapkuur Zelf Maken? Dé Gids voor een 3, 5 of 7 Daagse Sapkuur

Er zijn verschillende methodes om te detoxen, ofwel om je lichaam of een specifiek orgaan te ontgiften. Eén van deze methodes is een sapkuur. Een sapkuur is een erg populaire vorm van een detoxdieet en er zijn veel kant-en-klare sapboxen te bestellen, maar deze kun je ook zelf maken!

In dit artikel zul je allereerst lezen waarom je zou beginnen met een sapkuur. Wat houdt een sapjeskuur precies in en hoe zorgt dit ervoor dat je je lichaam reinigt en gewicht verliest?

Waarom zou je beginnen met een sapkuur?

Om een sapkuur te volgen, zul je voor een aantal dagen (bijvoorbeeld 3, 5 of 7) alle vaste maaltijden moeten vervangen door vloeibare sapjes. De sapjes bestaan uit groente- en fruitsap en bevatten hierdoor veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Door het vermijden van bewerkt voedsel, suiker, cafeïne en alle andere ongezonde voeding zul je je lichaam reinigen. Dit reinigen gebeurt ook doordat je spijsvertering minder hard hoeft te werken omdat vast voedsel vermeden wordt. De energie die hiermee wordt bespaard, kan helpen bij ontgiftingsprocessen.

Een detoxsappenkuur is een vorm van detoxen, wat ontgiften betekent. Tijdens het detoxen ligt de focus op het elimineren van toxines. Wat er exact met toxines wordt bedoeld, is in de wereld van detoxen redelijk vaag omschreven, maar in ieder geval worden er alle gif- en afvalstoffen mee bedoeld. Voorbeelden van deze ongezonde stoffen zijn bijvoorbeeld bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers.

Ons lichaam bevat een natuurlijk ontgiftingssysteem, waarin onder andere de lever en nieren ervoor zorgen dat deze toxines worden afgevoerd. Niet bij iedereen werken deze processen echter even efficiënt. Bij mensen met bepaalde ziektes of gezondheidsklachten kan het zo zijn dat de functies zijn belemmerd, waardoor het lichaam niet meer in staat is om volledig te ontgiften. Voor deze mensen zou een detoxkuur handig kunnen zijn. Naast het ontgiften zou een detoxkuur ook kunnen zorgen voor het verbeteren van bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en klachten van het verteringsstelsel (bron).

Daarnaast heeft een detoxkuur nog andere voordelen; naast fysieke zelfs mentale! Een detoxkuur zou namelijk je brein opfrissen en een betere nachtrust en concentratie veroorzaken. Hierdoor leidt detoxen tot een verbeterd mentaal welzijn. Daarnaast zou je energieniveau hoger worden en je huid gezonder (bron).

Wat voor sommige mensen ook een reden is om te beginnen met detoxen, is het bijkomende gewichtsverlies. Tijdens een sapkuur drink je uitsluitend groente- en fruitsappen, en deze bevatten gezonde vitamines en mineralen, maar weinig calorieën. Door dit calorietekort en het elimineren van ongezonde voeding en suikers zul je in korte tijd gewicht verliezen. Dit kan zelfs al na 3, 5 of 7 dagen!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Voor en na de sapkuur

Als je een sapkuur volgt, drink je dus meerdere malen per dag een groente- of fruitsapje. Aangezien een sapkuur een vrij extreme manier van detoxen is, zul je je lichaam hierop moeten voorbereiden. Als je van de ene op de andere dag overschakelt naar enkel vloeistoffen en een calorietekort, kan dit namelijk leiden tot ongewenste lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn.

‘Als je zoveel mogelijk wilt genieten van de voordelen van een sapkuur, zul je je lichaam hierop moeten voorbereiden. Als je zo lang mogelijk nog wilt nagenieten van het gewichtsverlies en de ontgifting, zul je ook na de detox een gezondere leefstijl moeten aannemen.’

De voorbereiding op een detoxkuur wordt een pre-detox genoemd. Dit houdt in dat je de dagen voor de sapkuur, ongeveer een week hiervoor, al rustig aan naar de sapkuur toe werkt. Elke dag zal je meer ongezonde voeding elimineren en meer vloeibare voeding consumeren. Bepaalde voeding, zoals cafeïne en dierlijke producten, zul je de laatste dag volledig moeten vermijden, en daarom moet je dit goed afbouwen. Tijdens deze dagen kun je af en toe een maaltijd vervangen door een sapje, meer water drinken, meer bewegen en meer groentes en fruit eten.

Ook ná de sapkuur zul je je leefstijl enigszins moeten aanpassen. Dit heet de post-detox. De eerste dagen na de sapkuur zul je weer langzaam je oude eetpatroon moeten opbouwen. Zo eet je steeds meer vaste voeding en minder sapjes, tot je na enkele dagen weer in je oude patroon komt. Als je zo lang mogelijk de voordelen van een sapkuur (gewichtsverlies en ontgifting) wilt behouden, zul je voor langere tijd een gezondere leefstijl aan moeten houden. Het minderen van bewerkt voedsel, cafeïne en alcohol en het toevoegen van meer lichamelijke activiteit, groentes en fruit en voldoende slaap zullen je gezondheid verbeteren. Hierdoor kun je gewicht verliezen en blijven je natuurlijke ontgiftingsprocessen gezond werken!

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Een sapkuur bemachtigen

Tijdens de 3, 5 of 7 dagen drink je ongeveer 6 sapjes per dag. Naast deze sapjes mag je verder niks eten en drinken behalve water, thee en koffie met mate. Wat voor ingrediënten je in je groente- en/of fruitsapjes wilt hebben, is volledig naar eigen keuze. Je kunt ervoor kiezen om de sapjes zelf te maken, en hier zijn verschillende recepten voor. Wel is het aan te raden om een slow juicer aan te schaffen, want dit is de beste methode om sapjes te persen. In een normale blender gaan veel voedingsstoffen verloren.

Aangezien het maken van sapjes veel tijd en geld kost(voornamelijk de slow juicer is prijzig), is het aan te raden om een kant-en-klare sapbox te bestellen. Op www.happyjuicy.nl zijn er sapboxen te koop die 9 verschillende sapjes bevatten. Deze zijn niet alleen onwijs lekker, maar ook koud geperst met een slow juicer en in de vriezer te bewaren. Daarnaast bevat elk sapje een superfood en consumeer je met deze sapjes dagelijks minimaal 250 gram groente en fruit.

‘Als  je verzekerd wilt zijn van lekkere en gezonde sapjes, kun je deze bestellen op HappyJuicy. Er zijn diverse sapjes én sapboxen met korting!’

Je kunt de sapjes voor je sapkuur natuurlijk ook zelf maken als je dit leuker vindt. Op deze manier kun je ook je eigen invulling aan de ingrediënten geven. Houd er wel rekening mee dat je voldoende plek in je vriezer moet hebben en je voldoende plastic of glazen flesjes moet aanschaffen om de sapjes in te bewaren. Inspiratie voor de sapjes nodig? Hieronder staan enkele recepten voor lekkere groente- en fruitsapjes. Deze kun je uitproberen en naar eigen invulling aanpassen!

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Recepten voor sapjes

Alle onderstaande recepten zien er niet alleen leuk gekleurd uit, maar smaken ook nog eens lekker. Uiteraard kun je ervoor kiezen om sommige ingrediënten weg te laten of te vervangen door iets anders, bijvoorbeeld in verband met smaak of allergieën. Ook kun je ook ingrediënten als sinaasappel- of citroensap, kokoswater of munt toevoegen. Alle onderstaande recepten zijn voor 2 personen en staan kleurrijk op tafel!

Groene smoothie

Ingrediënten:

 • 1 avocado
 • 1 groene appel
 • 4 handjes spinazie
 • 0,5 komkommer
 • Water
 • Citroensap

Bereiding:

 1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en pit. Snijd vervolgens in blokjes en plaats alles in de slow juicer.
 2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en voeg de appel in stukjes toe.
 3. Was de komkommer en snijd deze in stukjes. Voeg deze vervolgens toe aan het geheel in de slow juicer.
 4. Voeg de handjes spinazie toe.
 5. Blend de ingrediënten samen met water tot het geheel een goede, vloeibare textuur heeft.
 6. Voeg citroensap naar smaak toe.

Oranje smoothie

Ingrediënten:

 • 3 verse perziken
 • 3 wortels
 • 300 ml amandelmelk
 • 2 cm gember
 • Gojibessen

Bereiding:

 1. Was de perziken en verwijder de schil en pit. Snijd vervolgens het vruchtvlees van de perzik in stukjes en plaats ze in de slow juicer.
 2. Was de wortels en snijd ze in stukjes. Voeg de wortel toe aan het geheel.
 3. Voeg de amandelmelk toe.
 4. Schil de gember, snijd deze in kleine stukjes, en doe deze samen met de gojibessen in de slow juicer.
 5. Blend alle ingrediënten samen. Als de textuur te hard blijft, kun je een scheutje water of meer amandelmelk toevoegen.

Rode smoothie

Ingrediënten:

 • 100 gram rode biet
 • 200 gram aardbeien
 • 1 banaan
 • 100 ml amandelmelk

Bereiding:

 1. Snijd de rode bieten in plakjes en doe deze in de slow juicer.
 2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Voeg ze hierna bij de plakjes rode biet.
 3. Haal de schil van de banaan en prak deze of snijd hem in plakjes. Voeg de banaan vervolgens toe aan je sapje.
 4. Voeg als laatste de amandelmelk toe en blend alle ingrediënten samen. Je kunt eventueel meer amandelmelk of water toevoegen.

Gele smoothie

Ingrediënten:

 • 2 bananen
 • 300 gram mango
 • 100 gram ananas
 • 2 cm gember
 • 2 eetlepels kurkuma
 • 400 ml amandelmelk

Bereiding:

 1. Verwijder de schil van de bananen en pureer of snijd hem in plakjes. Doe deze vervolgens in de slow juicer.
 2. Schil de mango en ananas en snijd deze in blokjes. Voeg dit vervolgens toe.
 3. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes, en voeg deze samen met de kurkuma toe aan je sapje.
 4. Voeg als laatste de amandelmelk toe en blend het geheel samen tot het een juiste textuur heeft. Voeg eventueel extra water of amandelmelk toe.

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *