5384

5351

5379

5377

5375

5286

5271

5258

5200

5166

5146

5090

5036

5033

4915

4893

4893

16

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Sapbox? Ontdek hier de Lekkerste en Gezondste Sapbox

Wil je snel gewicht verliezen, gezondheidsklachten verminderen of je lichaam ontgiften? Dan is een sappenkuur om te detoxen voor jou misschien wel een ideale oplossing! Door te detoxen kun je je gezondheid verbeteren, en het volgen van een sappenkuur is een vrij simpele en snelwerkende manier om dit voor elkaar te krijgen.

Er zijn verschillende sapboxen op de markt, waardoor het soms moeilijk is om een keuze te maken. De sapbox van HappyJuicy voldoet aan alle eisen waar lekkere sapjes van goede kwaliteit aan moeten voldoen, en is hierdoor een grote aanrader! Hoe werkt detoxen door een sappenkuur? Wat zijn eisen waar een goede sapbox aan moet voldoen? En waarom heeft HappyJuicy de lekkerste en gezondste sapboxen? Als je hier benieuwd naar bent, lees dan vooral dit artikel verder!

Hoe kun je detoxen met een sappenkuur?

Hoewel er veel verschillende methodes zijn om te detoxen, heb je een sappenkuur waarschijnlijk het meest voorbij zien komen. Dit is namelijk een erg populaire en redelijk simpele manier om snel gewicht te verliezen of te ontgiften. De sapjes in een sappenkuur bestaan vaak volledig uit groente en/of fruit en bevatten hierdoor veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Door deze voedingsstoffen en het lage caloriegehalte is een sappenkuur een goede detoxmethode.

Door een detoxdieet te volgen, ontgift je een specifiek orgaan of het gehele lichaam door toxines uit het lichaam te verwijderen (bron). De directe betekenis van toxines is in de wereld van het detoxen redelijk vaag, maar hier worden bijvoorbeeld schadelijke stoffen als bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers mee bedoeld. Door deze toxines uit het lichaam te verwijderen, kun je je lichaam resetten en gezonder maken, en tegelijkertijd gewicht verliezen door de lage hoeveelheid calorieën.

Een detoxdieet, zoals een sappenkuur, kan ook gebruikt worden om gezondheidsklachten te verminderen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheid (bron). Veel wetenschappelijk bewijs dat detoxen zou helpen om gewicht te verliezen en gezondheidsklachten te verminderen is er echter nog niet. Wel zijn er veel positieve ervaringen van mensen terug te vinden die er daadwerkelijk baat bij hebben gehad. Het is dus altijd het proberen waard!

Naast de voordelen van een sappenkuur zijn er helaas ook nadelen aan verbonden waar rekening mee moet worden gehouden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een sappenkuur een oplossing is voor de korte termijn. Een sappenkuur wordt meestal maar ongeveer twee tot tien dagen gevolgd en zorgt daarom voor tijdelijk en snel gewichtsverlies (en ontgifting) (bron).

Als je na de sappenkuur weer terugvalt in  je oude leefstijl en eetgewoontes, zal het verloren gewicht er weer snel bij komen. Daarnaast krijg je tijdens een sappenkuur weinig eiwitten en gezonde vetten binnen, en dit tekort aan voedingsstoffen kan ongezond zijn en lichamelijke functies belemmeren.

Uiteraard kan een sappenkuur erg goed voor jou werken, vooral als je voor en na de sappenkuur al een gezondere leefstijl aanhoudt waarbij je bijvoorbeeld bewerkte voedingsmiddelen en alcohol zoveel mogelijk vermijdt. Wil je nou beginnen met een sappenkuur, dan is het bestellen van een kant-en-klare sapbox ideaal. Op die manier hoef je niet zelf te klunzen met kilo’s groentes en fruit en een blender, en heb je alle sapjes in één keer bij elkaar binnen!

Een voorbeeld van een gezonde en lekkere sapbox zijn de sapboxen van HappyJuicy. Deze voldoen aan alle eisen waar een goede sapbox aan moet voldoen. Maar wat zijn deze eisen dan eigenlijk?

Waar moet een goede sappenkuur aan voldoen?

Op het internet staan er zoveel kant- en klare sapboxen te koop dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt wellicht niet te veel geld kwijt zijn aan je detoxkuur, maar tegelijkertijd is het wel belangrijk dat de sapjes van goede kwaliteit zijn. Waar moet een goede sappenkuur nou aan voldoen? Hieronder kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een sapbox.

1. Groentesap of fruitsap?

Misschien wel het belangrijkste om op te letten is de samenstelling van de sapjes, aangezien deze erg kan verschillen. Er bestaan sapjes die voor een (groot) deel uit fruitsap bestaan, maar er zijn ook sapjes die 100% uit groentesap bestaan. Wat is nou beter? Fruitsap wordt vaak toegevoegd aan goedkopere sapjes van mindere kwaliteit. Groentesap daarentegen kent veel meer voordelen.

Allereerst bevat groentesap minder suikers dan fruitsap, aangezien fruitsap veel fruitsuikers bevat. Het drinken van veel fruitsap kan daarom leiden tot het stijgen van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevatten groentes meer vitamines en mineralen én heeft een groentesapje minder calorieën dan fruitsap.

Hierdoor is het belangrijk om voor een sapbox te kiezen waarvan de sapjes bijvoorbeeld voor minstens 70% uit groentes bestaan. HappyJuicy heeft enkel sapjes die voor 70% of voor 100% uit groentesap bestaan! De 6 sapjes die voor 70% uit groentesap bestaan, zijn de volgende (bron):

 • Kurkuma Geel: dit sapje bevat gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en kurkuma
 • Wortel Weerstand: dit sapje bevat wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen en goji-bessen
 • Blushing Boost: dit sapje bevat venkel, pastinaak, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen
 • Royaal Rood: dit sapje bevat rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, peer, citroen en camu camu
 • Bieten Boost: dit sapje bevat rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen
 • Groene Verjonging: dit sapje bestaat uit broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina

Daarnaast verkoopt HappyJuicy dus ook 3 sapjes die 100% uit groentesap bestaan. Dit zijn de volgende:

 • 100% Oranje: dit sapje bevat wortel, gele paprika, gemberwortel en limoen
 • Gouden Gezondheid: dit sapje bevat gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en kurkuma
 • Groene Genezing: dit sapje bevat broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en spirulina

De inhoud van een sapje is erg belangrijk, aangezien dit bepaalt hoe voedzaam het sap is. Meer fruitsap is misschien goedkoper en lekkerder, maar zorgt ook voor minder voedingsstoffen en meer calorieën.

2. Hoe worden de sapjes bereid?

Wat nog meer heel belangrijk is, is de bereidingstechniek van de sapjes. Sap kan op verschillende manieren uit fruit en groentes gewonnen worden en elke methode levert een andere kwaliteit sap. De drie meest bekende methodes zijn centrifugeren, cold-pressing en slow juicen. Deze methodes staan ook direct op volgorde van de minste kwaliteit naar de beste kwaliteit met het hoogste aantal voedingsstoffen.

Bij centrifugeren wordt het sap uit groentes en fruit verkregen door deze op hoge snelheid te roteren. Hierbij blijft pulp en sap over. Een groot nadeel is dat het sap tijdelijk verwarmd wordt door de snelle rotatie, waardoor veel vitamines en mineralen verloren gaan. Ook treedt er oxidatie op tijdens het centrifugeren, waardoor het sap van mindere kwaliteit is.

Cold-pressing heeft dit probleem niet, aangezien bij deze methode de groentes en het fruit met een grote pers geplet worden. Dit gebeurt bij een lage temperatuur, waardoor er geen oxidatie optreedt en er minder voedingsstoffen verloren gaan. Helaas is het sap vaak waterig bij cold-pressing en gaan er bij deze methode alsnog voedingsstoffen en vezels verloren.

Slow juicen is veruit de beste methode. Een slowjuicer ‘kauwt’ de groentes en het fruit op een langzame manier. Bij deze methode worden zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden én is het sap = van hoge kwaliteit.

De sapjes van HappyJuicy worden met een slowjuicer bereid, dus dit zorgt ervoor dat de sapjes niet alleen lekker, maar ook voedzaam zijn (bron).

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

3. Hoe wordt de versheid behouden?

Een derde, zeer belangrijk punt om op te letten, is hoe vers de sapjes zijn én hoe de producent de sapjes hun versheid laat behouden. Dit kan namelijk ook op verschillende manieren. Ook hier zijn drie methodes voor: pasteuriseren, High Pressure Processing (HPP) en invriezen. Deze drie methodes staan wederom op volgorde van de slechtste naar de beste methode.

Bij pasteuriseren wordt het sap kort verhit, waardoor bacteriën en schimmels worden vernietigd. Dit klinkt wellicht goed, maar bij dit proces gaat ook een heel groot deel van de voedingsstoffen verloren. Daarom is dit een slechte methode om een gezond sap te verkrijgen. Hierna komt HPP, waarbij het sap aan een zeer hoge druk wordt blootgesteld om bacteriën en schimmels te doden. Helaas gaan ook hier voedingsstoffen verloren, ongeveer 10 tot 20%. Invriezen is de beste methode om zoveel mogelijk enzymen, vitamines en mineralen te behouden (bron).

HappyJuicy maakt geen gebruik van pasteuriseren of HPP. Na het persen wordt er een beetje citroen- of limoensap aan de sapjes toegevoegd om deze langer houdbaar te houden. Thuis kunnen ze tot 6 maanden in de vriezer bewaard blijven.

De sapjes van HappyJuicy

Naast het feit dat de sapjes van HappyJuicy aan alle eerdergenoemde eisen hebben voldaan, zijn de sapjes ook 100% natuurlijk. Er worden geen E-nummers, kleur- geur- en smaakstoffen of suikers toegevoegd. Ook bevatten ze minimaal 250 gram groentes, wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is!

Er zijn verschillende sapboxen op de websites te bestellen: een Proefpakket met 9 sapjes kost €45,50, een Kortingspakket met 30 sapjes kost €129,50 en een Extra kortingspakket met 60 sapjes kost €239,50 (bron).

Start nu met een sapkuur

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Klik hier om een sapkuur te doen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *