34

5431

5351

5286

5271

5258

5200

5166

5146

5090

5036

5033

4915

4893

4981

4892

4891

4845

4784

4688

4629

4597

4526

4461

4447

4410

4379

4282

4252

4229

4212

4201

4129

2909

4087

4077

4045

4032

4017

4005

3974

3962

3834

3818

3799

3784

3784

46

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Het Smoothie Dieet: Zo Val Je Kilo’s Af met Smoothies

Een frons siert je gezicht wanneer je naar het getal staart dat jouw gewicht aangeeft. Hoe is het toch mogelijk dat je nog geen drie kilo kwijt bent geraakt sinds het begin van jouw dieet? Je vorige pogingen waren ook al vruchteloos. Teleurgesteld laat je je schouders zakken en stap je van de weegschaal. Steeds opnieuw weer een tegenslag, je raakt er zo langzaamaan ontmoedigd van.

Toch besluit je de handdoek nog niet helemaal in de ring te gooien, en ga je op zoek naar alternatieve diëten. Niets springt er voor jou uit; alle lijken ze op jouw voorgaande mislukte pogingen. Plots valt jouw oog op het smoothie dieet. Je interesse is gewekt en je gaat op zoek naar meer informatie. Dus klik niet verder – alle informatie die je nodig hebt, zal je hier vinden!

Wat zijn smoothies?

Een smoothie (of smoothy) is een dik, gemixt drankje dat een soort shake-achtige dichtheid heeft. Het wordt over het algemeen bereid door fruit en/of groenten in een blender te pureren. Eventueel worden andere vloeistoffen toegevoegd, zoals fruitsappen, groentesappen, melk, en soms yoghurt of ijs.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Opbouw van een smoothie

dieet1De meeste smoothies bestaan uit drie onderdelen: een soort vloeistof (de basis van de smoothie), een verzameling fruit en/of groenten, en ijs. Als fruit of groenten gebruikt worden, kan de koude temperatuur bereikt worden zonder ijs toe te voegen.

Een smoothie krijgt zijn ‘dikheid’ door de verhouding vloeistoffen tot fruit en/of groenten. Om een smoothie dikker te maken, kan je dus wat vloeistof uit de mix halen of extra fruit en/of groenten toevoegen. Eventueel kan je nog poeders (zoals vitaminesupplementen) toevoegen voor extra aanvulling en smaak. Dit zorgt er eveneens voor dat je smoothie dikker wordt.

Garneringen als verse muntbladen en gedeeltelijk in stukjes gesneden of hele stukken fruit, zoals citroenschijven, worden steeds vaker gebruikt om smoothies te versieren. Vaak wordt dit gedaan om smoothies er in advertenties aantrekkelijker uit te laten zien.

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Smoothie versus shake

Sommige smoothie recepten bevatten ijs of grote hoeveelheden toevoegde suiker in de vorm van honing, chocoladesiroop, of andere toevoegingen. De toevoeging van ijs en bepaalde grote hoeveelheden verwerkte suikers zullen waarschijnlijk meer leiden tot een drankje dat de vorm van een shake aanneemt, dan een smoothie.

Smoothies hebben over het algemeen geen toegevoegde suikers of melkproducten.

Ze bestaan juist uit natuurlijke, niet-verwerkte ingrediënten.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Smoothie versus juice

dieet3Een smoothie bestaat vanuit oorsprong uit gemixte of gemengde hele fruitstukken en groenten. Hierdoor is er een blender nodig voor het bereiden van de smoothie. Juices worden juist gemaakt door enkel de sappen van fruit of groenten eruit te persen.

Een smoothie bestaan daarentegen uit hele stukken fruit en groenten. Dit draagt bij aan de gezondheidsvoordelen van het ruwvoer, de schil, de zaden en de andere onderdelen die uit een juice gehaald worden.

Smoothies bevatten dus alle originele vezels van het fruit en de groenten, terwijl juices enkel de onttrokken vloeistoffen bevatten. Dit zorgt ervoor dat smoothies een streepje voor hebben op juices, omdat …

 • … smoothies de vezelinhoud behouden.
 • … smoothies de bronnen van vaste eiwitten en vetten meenemen, waardoor het een meer macro-voedingsstofrijke maaltijd is, en ze je dus sneller een ‘vol’ gevoel geven.
 • … smoothies minder verwerkte suikers bevatten, waardoor ze een hogere voedingswaarde hebben.

Soorten smoothies

Er zijn inmiddels zoveel soorten smoothies, dat deze onderverdeeld kunnen worden in de volgende categorieën:

 • Fruit smoothies: Dit is een smoothie die gemaakt wordt van fruit, voornamelijk voor hun zoete smaak.
 • Groene smoothies: Deze smoothies worden gekenmerkt door hun donkergroene kleur. Deze hebben ze te danken aan donkergroene groenten, zoals spinazie, die doorgaans gebruikt worden om de groene smoothies te maken.
 • Gezonde smoothies: Iedere smoothie die er op gericht is om de hoeveelheid voedingsrijke inhoud te optimaliseren, met als doel supplementen te vervangen en alle dagelijkse aanbevolen vitaminen en macro-voedingsstoffen in natuurlijk vorm te leveren.
 • Gewichtsverlies smoothies: In dit artikel zal je meer lezen over deze soort smoothie. Gewichtsverlies smoothie sluiten doorgaans alle vormen van toegevoegde suikers uit, om zo de algehele glycemische belasting te verminderen. Ook bevatten dit soort smoothies vaak gezonde vetten zoals lijnzaad of amandelboter om je hongergevoel te stillen. Daarnaast kunnen op cafeïne gebaseerde stimulerende middelen als groene thee of koffie toegevoegd worden om verder gewichtsverlies op gang te zetten. Dit doen deze door de stofwisseling te doen toenemen en de eetlust te doen verminderen.
 • Dessert smoothies: Dessert smooties bevatten vaak toevoegde suikers of vetten in de vorm van ijs en siropen. Veel receptboeken sporen zelfs aan om smoothies te bereiden met oftewel veel toegevoegde suikers of melkproducten. Zo creëer je een dessertachtig drankje, waardoor het in de meeste gevallen hetzelfde smaakt als een shake.

dieet2

Afvallen met smoothies

dieet4Smoothies zijn een hele goede manier om mee af te vallen, omdat jij zelf bepaalt welke ingrediënten er in jouw smoothie belanden. Ze zijn de perfecte vervoerder van ingrediënten met een relatief lage hoeveelheid calorieën en tegelijkertijd veel voedingsstoffen die jou langere tijd het gevoel geven dat je vol zit.

Door de juiste ingrediënten met elkaar te combineren, kan je smoothies bereiden die zowel heerlijk smaken en die jou zullen helpen van je overtollige kilo’s af te komen.

Bovendien kost het helemaal niet zoveel tijd om te leren wat je moet gebruiken, en hoe je de juiste combinaties moet maken.

De reden dat smoothies je kunnen helpen gewicht te verliezen, is dat je al jouw benodigde voedingstoffen in een glas kunt krijgt zonder overmatige of lege calorieën toe te voegen. Zodra je leert welke ingrediënten een gebalanceerde smoothie kunnen vormen, kan je een goede balans van proteïne, complexe koolhydraten, gezonde vetten, en vitaminen en voedingstoffen creëren.

Ingrediënten die zorgen voor gewichtsverlies

Veel van de doorsnee ingrediënten die gebruikt worden in gezonde smoothies kunnen bijdragen aan een gezond gewicht, maar sommige zijn beter dan andere. Bepaalde ingrediënten kunnen op verschillende manieren zorgen voor gewichtsverlies.

Ingrediënt #1: Avocado

Avocado’s worden vaak gebruikt om de smoothies dikker of romiger te maken. Maar wist je dat deze vrucht ook bij kan dragen aan gewichtsverlies? Het bevat namelijk veel gezonde vetten, waardoor je een gevuld gevoel houdt tot je volgende maaltijd, terwijl je een scala aan gezondheidsbevorderende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

dieet5

Ingrediënt #2: Bessen

Iedere soort bes (aardbei, bosbes, braambes, framboos, etc.) voegt een heleboel smaak toe aan een smoothie, zonder veel calorieën of suiker toe te voegen. Daarnaast bevatten ze veel vezels, waardoor je een ‘vol’ gevoel behoudt, evenals antioxidanten, die goed zijn voor je algehele gezondheid.

Ingrediënt #3: Cayennepeper

Dit kruid geeft niet alleen wat extra aan je smoothie, maar zet ook aan tot gewichtsverlies. De reden hiervoor is dat het een stofje genaamd capsaïcine bevat. Uit onderzoeksresultaten blijkt dat door dit kruid toe te voegen aan je ontbijt, je later op de dag minder vetten en koolhydraten consumeert. Cayennepeper zorgt er dus voor dat je eetlust vermindert.

dieet6

Ingrediënt #4: Chiazaad

Chiazaad zit bomvol vezels en proteïnen, die helpen jou een vol en verzadigd gevoel te geven. Bovendien bevatten ze verscheidene gezonde voedingsstoffen, zoals calcium, antioxidanten en omega-3 vetzuren. Daarnaast zorgen ze ervoor dat giftige stoffen uit je spijsverteringskanaal verwijderen.

Een optie is om chiazaadgel te maken. Dit is makkelijker te verteren en zorgt ervoor dat je smoothie romiger wordt. Om chiazaadgel te maken, combineer dan gelijke delen chiazaad en water in een klein bakje en laat dit dan 5-10 minuten met rust, zodat het in gel kan veranderen. De gel kan je tot een maand in je koelkast bewaren.

Ingrediënt #5: Kaneel

Dit populaire kruid helpt bij het reguleren van de bloedsuikerlevels door de glucosestofwisseling te verbeteren. Dit zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid overmatig bloedglucose dat opgeslagen kan worden als vet. Buikvet in het bijzonder is erg gevoelig voor de effecten van kaneel.

Ingrediënt #6: Kokosnootolie

Voldoende gezonde vetten binnenkrijgen, is noodzakelijk voor gewichtsverlies, en voor het bereiken van een optimale gezondheid. De belangrijkste vetten in kokosnootolie worden gebruikt door het lichaam als energie, in plaats van opgeslagen als vet. Deze ‘superfood’ zorgt ervoor dat jij een verzadigd, energierijk en goed gevoel overhoudt aan je smoothie.

Ingrediënt #7: Griekse yoghurt

dieet7Vergeleken met andere soorten yoghurt bevat Griekse yoghurt veel meer proteïne. Dat betekent dat het je veel langer een vol gevoel geeft dan andere soorten yoghurt. Ga voor de Griekse yoghurt die rijk is aan vetten, maar waar verder geen extra smaakstoffen aan zijn toegevoegd. De varianten waar smaak aan toegevoegd is, bevatten namelijk veel toegevoegde suikers.

Ingrediënt #8: Gezonde vetten

Gezonde vetten zijn essentieel voor jouw algehele gezondheid, en zullen je gedurende meerdere uren een verzadigd gevoel geven. Vetten helemaal uit je dieet schrappen is niet de juiste manier om gewicht te verliezen. Je zult je alleen maar onvervuld voelen tijdens het eten. Genoeg (gezond!) vet binnenkrijgen is juist onderdeel van ieder soort gewichtsverliesplan.

Je kunt vetten toevoegen aan je smoothies door avocado, kokosnootolie of noten en boter van noten toe te voegen aan je smoothie.

Ingrediënt #9: Bladeren van groene groente

Groene groenten, zoals bloemkool, spinazie, paardenbloemen en Romeinse sla, zitten boordevol phytovoedingsstoffen (natuurlijke chemicaliën uit vele planten) en bevatten weinig calorieën. Ze zijn ook rijk aan vezels. Belangrijk is wel dat je groene groenten genoeg draait.

Ingrediënt #10: Thee, water of ijs

Vele smoothierecepten vragen om melk of fruitsappen om de juiste dichtheid te creëren. Om de extra calorieën echter uit de weg te gaan, kan je beter kiezen voor thee, water of ijs. Een fruitige kruidenthee is een goede vervanger voor sap. Groene thee bevat gezonde voedingsstoffen, waaronder een stofje dat help bij gewichtsverlies, en het heeft een (beetje) smaak.

Ingrediënt #11: Fruitpulp

Als je al eens gebruik hebt gemaakt van een juicer, weet je dat je niet alleen sap overhoudt aan juicen, maar ook een flinke berg pulp – dat je erna in de prullenbak gooit. Dit zijn allemaal vezels afkomstig van het fruit. In plaats van het weg te gooien, kan je het ook toevoegen aan je smoothie als natuurlijke bron van vezels.

dieet8

Een smoothie dieet volgen om af te vallen

Toch moet gezegd worden dat alle of continu maaltijden vervangen door smoothies niet aan te raden is.

De voornaamste reden hiervan is dat je hierdoor juist te weinig calorieën binnen zou kunnen krijgen. Daarnaast is het gewicht dat je verliest door een smoothie dieet vaak slechts tijdelijk. Uiteindelijk zal je al je verloren gewicht weer terugkrijgen. Hierdoor wordt een smoothie dieet een vorm van een jojodieet; een dieet dat meer teleurstelling en gevaren met zich meebrengt dan geluk.

In plaats van een smoothie dieet kun je dus beter op een ‘echt’ dieet gaan, maar wel een die gepaard gaat met smoothies. Nuttig bijvoorbeeld slechts een smoothie als ontbijt, en eet normale maaltijden tijdens je lunch of avondeten. Of gebruik smoothies tussendoor om je een vol gevoel te geven tot je volgende maaltijd. Maar vervang er niet al je maaltijden door!

dieet9

Gewichtsverlies smoothies

Om gewicht te verliezen met smoothies tijdens jouw ‘echte’ dieet, zullen gewichtsverlies smoothies dus een uitweg vormen. De ingrediënten van deze smoothies worden veelal gevormd door de eerdergenoemde ingrediënten.

Voorbeelden van recepten van dergelijke smoothies zijn:

Gewichtsverlies smoothie #1: Ideale gewichtsverlies smoothie

Ingrediënten

 • 1 kopje water
 • ½ medium advocado
 • ½ kopje verse of bevroren bosbessen
 • 1 eetlepel chiazaad of chiazaadgel
 • ½ eetlepel kokosnootolie
 • ¼ theelepel kaneel
 • ½ eetlepel honing

Bereidingswijze

Stop de ingrediënten in een blender en mix het geheel gedurende 30-40 seconden, tot het een gladde substantie wordt. In het geval dat jouw blender niet zo krachtig is en je enkel vloeibare kokosnootolie hebt, mix dan eerst alles behalve de kokosnootolie. Blend daarna nog 5-10 seconden om klontvorming te voorkomen.

Gewichtsverlies smoothie #2: Mango avocado groene thee smoothie

Ingrediënten:

 • dieet101 kopje groene thee
 • 1 kopje verse of bevroren stukken mango
 • 1 kopje spinazie
 • ½ eetlepel kokosnootolie
 • Een scheutje zeezout
 • Een beetje honing of ahornsiroop voor een zoetere smaak

Bereidingswijze

Stop de ingrediënten in een blender en mix het geheel gedurende 30-40 seconden tot het een gladde substantie wordt. In het geval dat jouw blender niet zo krachtig is en je enkel vloeibare kokosnootolie hebt, mix dan eerst alles behalve de kokosnootolie. Blend daarna nog 5-10 seconden om klontvorming te voorkomen.

Gewichtsverlies smoothie #3: Bessen banaan smoothie

Ingrediënten:

 • 1 kopje water
 • 1 kopje verse of bevroren gemengde bessen
 • ½ verse of bevroren banaan
 • 1 kopje spinazie
 • 1 eetlepel kokosnootolie
 • ¼ cayennepoeder
 • 1 eetlepel gelatine

Bereidingswijze

Stop de ingrediënten in een blender en mix het geheel gedurende 30-40 seconden tot het een gladde substantie wordt. In het geval dat jouw blender niet zo krachtig is en je enkel vloeibare kokosnootolie hebt, mix dan eerst alles behalve de kokosnootolie. Blend daarna nog 5-10 seconden om klontvorming te voorkomen.

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Het Smoothie Dieet: Zo Val Je Kilo’s Af met Smoothies"

 1. Greetje

  says:

  Ik gebruik al 23 jaar groente smoohies.voel mij erg fit en gezond.
  Doe er wel standaard curcuma,gember,kaneel, kardedom ,Chili en cayennepoeder, bij.
  limoen en citroen komen er ook standaard in met schil.
  Groene groente,wortels,paprika, courgette bio met schil erbij,soms een rauwe rode biet,teentje knoflook 1x per week.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *