5399

5387

5362

5384

5351

5379

5337

5377

5375

5313

5286

5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4892

4891

4890

4918

4917

4816

4847

4846

4845

4807

4798

4784

4757

4717

4688

4646

4629

4612

4597

4569

4539

4526

4511

4578

4500

4461

4447

4427

4474

4410

4398

4379

4361

4344

4309

4294

4282

4267

4252

4240

4229

4212

4201

4175

4129

2909

4087

4058

4077

4045

4032

4017

4005

3974

3962

3962

89

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Heerlijk Zelf Druivensap maken: 4 Tips en 5 Druivensap Recepten

Druiven zijn heerlijk en zelf druiven in de tuin hebben is superleuk. Tijdens de oogstperiode kan het echter lastig zijn al die druiven zelf op te eten. Als je een huis vol mensen hebt, dan lukt dit meestal nog wel, maar ben je alleen of met z’n tweeën wordt dit al lastig. Druiven laten hangen is ook geen optie, want dan smikkelen de vogeltjes er wel van.

Wat kun je dan met die druiven gaan doen? Een goede optie is druivensap maken! Je kunt hier natuurlijk, als je graag druivensap wil maken, ook gewoon druiven uit de winkel voor gebruiken. In dit artikel krijg je tips over hoe je het best zelf druivensap kunt maken en krijg je daarnaast nog een aantal druivensap recepten. Hierna kun je hier zelf meteen mee aan de slag gaan!

4 Tips voor druivensap maken

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Tip 1: Zorg voor een vergiet met hele kleine gaatjes

Voor het maken van druivensap is het handig dat je een vergiet hebt (of koopt) met hele kleine gaatjes. Er zitten in sommige druiven namelijk pitjes en er zit natuurlijk een velletje om de druif. Dit is niet heel lekker in het sap, dus dit moeten we proberen uit het sap te houden.

Omdat druiven al van zichzelf best klein zijn, is een vergiet met hele kleine gaatjes handiger.

Als je het niet erg vindt dat er pulp in het sap zit, dan is deze tip uiteraard niet voor jou. Maar als je hier niet van houdt, is dit tip nummer 1!

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Tip 2: Was de druiven goed!

druivensap2Dit geld met name voor de druiven uit de winkel. Deze zijn vaak bespoten en het is dan niet heel gezond om de druiven gewoon zo te eten, ook al proef je hier niets van. Ook uit de tuin kunnen er natuurlijk vieze dingen op de druiven zitten, dus ook dan is het belangrijk om de druiven eerst een grondige wasbeurt te geven.

Doe dit met warm water. Zelf merk je misschien bij het afwassen ook wel dat het bestek schoner wordt met warm water, dit is dus ook het geval bij druiven. Je gaat de druiven toch koken, dus ze gaan sowieso warm worden. Dit is dus geen probleem!

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Tip 3: Neem er de tijd voor

Druivensap maken kan best een behoorlijke bezigheid zijn. Het is dus belangrijk dat je er de tijd voor neemt om het te doen. Dan kun je ook een echt lekker druivensap maken. Verderop leg ik de stappen uit voor het maken van druivensap, en zal je begrijpen wat ik bedoel.

Tip 4: Fles Steriliseren

Handig is om je de fles waarin je sap doet te steriliseren. Steriliseren is simpelweg het langer houdbaar maken van voedingsproducten. Je dood hiermee micro-organismen, zoals virussen, bacteriën, schimmels en sporen die in of op allerlei stoffen en materialen zitten.

Het doel van steriliseren is om voedselbederf of besmetting te voorkomen.

Dit is dus heel belangrijk voor als je het sap nog eventjes wilt bewaren. Meestal gebeurt het door verhitting, hoe je dit kunt doen kun je vinden op internet.

Steriliseren moet ook bij nieuw gekochte flessen, niet alleen bij flessen die al gebruikt zijn, dus houd hier rekening mee! Ook dit kan wat tijd kosten, maar het is natuurlijk wel voor je eigen gezondheid.

druivensap3

Hoe maak ik een standaard druivensap?

Ook al kost druivensap maken misschien wat tijd en liefde, het is zeker niet moeilijk om te maken. Hieronder zullen we de stappen weergeven voor het maken van druivensap!

Benodigdheden:

  • Druiven
  • Pan
  • Water
  • Zeef
  • Neteldoek of theedoek
  • Water

Bereidingswijze:

Kies het soort druiven dat je wilt gebruiken

druivensap1Je hebt veel verschillende soorten druiven. Hoewel je nu misschien alleen nog denkt aan de witte en rode druif, zijn hier ook nog verschillen in te benoemen. Voorbeelden van soorten druiven zijn: Albarino, Barbera, Baralo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Grenache, Malbec en Merlot.

Je hebt misschien al een aantal soorten herkent aan de naam, zoals Sauvignon, Chardonnay en Merlot. Dit zijn namelijk ook heel bekende wijnsoorten. De smaak kun je dus hiervan herkennen. Naast deze voorbeelden die genoemd zijn, zijn er nog veel meer druivensoorten. Kijk dus even welke in je tuin hebt staan of welke je wilt kopen!

  • Was de druiven. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk om de druiven goed te wassen, zodat de chemicaliën eruit zijn. Doe dit met warm water.
  • Doe de druiven in een pan en voeg er water bij. Je gaat nu de druiven alvast in een pan doen en doet er water bij totdat de druiven nét onder water staan. Doe dus niet de gehele pan vol met water. Dit is niet nodig en het scheelt je tijd als je het niet doet, omdat de druiven dan sneller koken.
  • Breng het water aan de kook
  • Haal de pan van het vuur en ga de druiven pureren
  • Pureer het sap zo goed mogelijk zodat je er geen druiven meer in kunt herkennen. Het moet nu op een soort sap gaan lijken.
  • Breng de druiven nu opnieuw aan de kook en laat koken voor 10 minuten
  • Haal de pan nu weer van het vuur en laat de druiven afkoelen. De druiven hoeven niet helemaal koud te zijn, maar ze moeten niet heel warm meer zijn. Laat de druiven dus ongeveer een half uur afkoelen.
  • Doe een neteldoek of theedoek in de gieter of zeef
  • Doe het druivenmengsel door de zeef heen en vang het sap op in een kom
  • Pers zoveel mogelijk sap uit de druiven. Zorg ervoor dat er echt alleen nog pulp overblijft. Je hebt al dit werk niet voor niets gedaan, dus probeer er ook zoveel mogelijk uit te halen. Er moet zoveel mogelijk sap uit de druiven in de kom komen.
  • Voeg honing of suiker toe aan het sap als je het sap te zuur vindt. Soms zijn de druiven een beetje zuur, en is het sap daardoor ook erg zuur van smaak. Je kunt dan wat suiker of honing toevoegen om het sap een wat zoetere smaak te geven. Proef tussendoor het sap steeds, want je wil ook niet dat het weer te zoet wordt.
  • Voeg nu water toe aan het sap, drie of vier keer zoveel water. Omdat het ‘sap’ nu nog erg dik is, moet je er water bij toevoegen. Als je dit niet doet, blijft het meer een papje. Vandaar dat je drie tot vier keer zoveel water toe moet voegen. Je moet natuurlijk wel zelf blijven kijken naar hoe dik je je sap wil hebben.

Doe het sap in de gestileerde flessen en laat afkoelen in de koelkast

5 heerlijke druivensap recepten

1.      Druivensap met Aardbeien (4 personen)

Benodigdheden:

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 500 gram aardbeien
  • Aantal blaadjes munt (naar smaak)
  • 5 dl rood druivensap
  • Honing
  • Citroensap

Bereidingswijze:

druivensap4Doe als eerst de gelatine in koud water en breng tegelijkertijd het druivensap in een pan aan de kook. Maak terwijl het sap kookt de aardbeien alvast schoon en snijdt de aardbeien in vier stukjes. De muntblaadjes kun je in reepjes snijden, als je deze gaan gebruiken. Verdeel de munt samen met de aardbeien over 4 glazen.

Doe het citroensap en de honing in het druivensap en roer deze goed door. Hierna kun je de uitgeknepen gelatine erin oplossen. Doe daarna het druivensap (met het citroensap, de honing en gelatine) in de glazen schenken en laat het daarna in de koelkast even afkoelen.

2.      Smoothie van Druivensap

Benodigdheden:

  • Druivensap
  • Appel

Bereidingswijze:

druivensap6Als je klaar bent met het druivensap maken, doe dit dan in een beker en stop dit in het vriesvak. Dit moet er minimaal een uur inzitten, anders wordt het geen smoothie. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel daarna in kleine stukjes.

Na ruim een uur kun het sap uit de vriezer halen en dit pureren. Voeg hierna de appel erbij en pureer dit mee. Hierna kun je het in een glas schenken en eventueel aanvullen met water als je het sap te dik vindt.

3.      Druivensap met kiwi en appel

Benodigdheden:

  • Druivensap
  • Kiwi
  • Appel
  • Honing of suiker

Bereidingswijze:

Voeg bij het druivensap wat honing toe om het zoet te maken naar smaak. Schil de appel en de kiwi en snijd beide in kleinere stukjes. Gooi het druivensap de kiwi en de appel samen in een blender en mix tot een glad sapje.

De kiwi en de appel (afhankelijk van de soort) kunnen een zuur tintje geven aan het sap, wat het lekker verfrissend kan maken. Dan moet het druivensap wel wat zoeter zijn, anders wordt het té zuur. Vandaar dat je er honing of anders suiker aan toe kunt voegen.

4.      Punch met Druivensap

Benodigdheden:

  • Druivensap
  • Spa rood
  • Perzik
  • Appel
  • Meloen
  • Mango
  • Munt
  • Eventueel ander fruit naar smaak

druivensap5Bereidingswijze:

Snijdt al het fruit in kleinere stukjes en voeg hier de spa rood en druivensap aan toe. Dit is een heel makkelijk recept voor bijvoorbeeld een barbecue met veel mensen of een ander feestje. Uiteraard is het nu een recept zonder alcohol, maar je kunt er ook wijn aan toevoegen in plaats van druivensap (dit is in principe natuurlijk ook gemaakt van druiven).

Laat het afkoelen in de koelkast voor ongeveer 30 minuutjes en voeg er als topping nog muntblaadjes aan toe.

5.      Slushly met Nectarine en Druivensap

Benodigdheden:

  • Nectarines
  • 2,5 dl Druivensap
  • IJsblokjes (ongeveer 20)
  • Druiven zonder pit (blauw en wit)

druivensap7Bereidingswijze:

Maak de nectarines en de druiven schoon. Verwijder de pit van de nectarine en snijdt het daarna in stukjes. Doe alvast de helft van de ijsblokjes toe aan de blender en voeg het fruit hieraan toe.

Voeg hierna de rest van de ijsblokjes ook toe tot dat het sap waterig is geworden, voeg hierna het druivensap eraan toe. Serveer de slush met fruit als garnering (als je bijvoorbeeld een feestje hebt). Deel de drankjes meteen uit, want anders smelten ze en kun je het geen slush meer noemen.

Conclusie

Het is belangrijk om, wanneer je druivensap gaat maken, een klein vergiet te hebben waardoor de pulp niet in het sap komt. Ook is steriliseren van de fles waarin het sap gaat komen belangrijk, zodat het helemaal schoon is en je het sap langer kunt bewaren.

Hoewel druivensap makkelijk helemaal niet moeilijk is, moet je er toch even de tijd voor nemen, zodat het ook echt een lekker sap wordt. Je kunt bovendien geheel zelf kiezen welke druiven je voor het sap wilt gebruiken. Zo kun je het helemaal maken naar je eigen smaak.

Je weet nu hoe je een standaarddruivensap moet maken door alle stappen in dit artikel. Daarnaast hebben we je nog een paar lekkere verschillende recepten gegeven waar je mee aan de slag kunt gaan! Het gaat vast lukken met het maken van het druivensap!

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

  • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
  • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

15 Reacties op "Heerlijk Zelf Druivensap maken: 4 Tips en 5 Druivensap Recepten"

  1. Jan van der Grift

    says:

    Bedankt voor je heldere stappenplan om zelf druivensap te maken. Ik heb nog één vraag: Moet ik de druiven, na het wassen van de tros, één voor één van de tros plukken of kook ik de hele tros?

  2. Jan van der Grift

    says:

    Ik wacht nog steeds op een antwoord op mijn vraag.

  3. Albert Rõllich

    says:

    Ik pluk de trossen en heb nooit geprobeerd de gehele trossen te koken. Hetzelfde doe ik met vlierbes . Alleen als ik jam maak van vlierbes dan zeef ik de vlierbes niet.

  4. c. koppenaal

    says:

    Hoe pureer je de druiven? Heb je daarvoor een machine nodig of kan het ook met de hand?

  5. Tessa

    says:

    druiven van de tros doen en dan heb ik ze na het koken gewoon gemixt met de staafmixer.

  6. Iet

    says:

    Mijn druiven pluk ik en dan was ik ze, haal de druiven van de tros en doe ze in een grote pan. Tien minuutjes koken en dan in een grote zeef. Dan druk ik het sap met een grote lepel door de zeef. Pitjes en schilletjes blijven in de zeef. In een roerzeef gaan de pitjes kapot en dat maakt het sap niet lekkerder. In potjes in de vriezer blijft het sap heel lang goed.

  7. Saskia

    says:

    Nu heb ik voor het eerst druivensap gemaakt van onze eigen blauwe druiven. Hebben jullie een tip voor mij hoe ik de flessen gevuld met druivensap het beste kan bewaren?

  8. Ingrid

    says:

    Wij hebben hier een druivelaar met dit jaar massa's trossen. Zo maak ik sap, heel gemakkelijk: druiven wassen, afritsen, in de pan laten opkoken tot de velletjes en pitjes gaan boven drijven, door de passe-vite, klaar!

  9. Gerda Vander

    says:

    Wij maken al een paar jaar onze eigen druivensap,mijn vraag kan je druivevsap in de vriezer bewaren.

  10. Klaas

    says:

    Gestileerde flessen ???

    • Cecile

      says:

      Potten en of flessen steriliseren in kokend water met soda en dit laten inwerken, daarna de potten flessen uitspoelen met heet water en omgekeerd op een theedoek zetten, nooit afdrogen en als het sap klaar is vullen en afsluiten, ik doe er nog een stukje folie voor ik de dop erop doe en dan weer op zijn kop laten afkoelen.
      Succes googlen helpt ook

  11. Guillaume

    says:

    Ja hoe kan ik mijn druivensap bewaren of moet ik al die flessen in een week op drinken

  12. Cecile

    says:

    Wat doe je met de druivenschillen en pitten?

  13. Overdijk

    says:

    Druiven die slap zijn kun je daar ook sap van maken?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *