34

5431

5351

5286

5271

5258

5200

5166

5146

5090

5036

5033

4915

4915

13

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Wat is Slow Juice Sap en Waar Koop je het Beste Sap?

Een sappenkuur is misschien wel de meest populaire vorm van detoxen. Het is relatief makkelijk zelf te maken of te kopen, en je merkt in korte tijd de gezondheidsvoordelen, het verlies van gewicht of de ontgifting van je lichaam. Er zijn echter verschillende manieren om het sap uit de groentes of het fruit te verkrijgen.

De term ‘slow juicen’ heb je vast al een keer voorbij zien komen. Slow juicen is namelijk een methode om sap te maken. Maar wat is slow juice-sap nou precies en waar kun je het beste sap kopen? Eerst wordt er een korte uitleg gegeven over wat een sappenkuur inhoudt, vervolgens worden deze vragen beantwoord!

Wat houdt een sappenkuur in?

Tijdens een sappenkuur worden er voornamelijk of alleen groente- en/of fruitsapjes gedronken. Het doel van deze detoxkuur is om toxines, schadelijke stoffen, uit het lichaam te verwijderen (bron). Wat er exact met toxines wordt bedoeld, is redelijk vaag, maar in ieder geval bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers vallen hieronder. Een sappenkuur duurt vaak relatief kort, uiteenlopend van slechts twee dagen tot een wat ‘langere’ periode van tien dagen.

Vaak wordt er bij detoxen gedacht aan het verliezen van gewicht, maar dit is niet de enige reden om dit te doen. Over het algemeen kan een sappenkuur voor twee verschillende redenen worden gevolgd (bron): allereerst voor het reinigen of ontgiften van het lichaam, waarbij vast voedsel volledig wordt vermeden voor ongeveer drie dagen en er enkel sapjes worden gedronken. Er wordt gedacht dat hierdoor gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd, maar helaas is er nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek dat dit effect kan ondersteunen.

Ook kan een sappenkuur als aanvulling op de normale dagelijkse voeding worden genomen. Vast voedsel wordt dus niet vermeden, en de sapjes worden enkel naast deze voeding geconsumeerd om de voedingsstoffen van groentes en fruit extra binnen te krijgen. Er zijn namelijk veel mensen die onvoldoende voedingsstoffen uit de dagelijkse voeding halen en daarom extra voedingsstoffen kunnen gebruiken.

Groentes en fruit zijn een bron van antioxidanten, vitamines en mineralen. Het nemen van een sappenkuur verhoogt dus de inname hiervan. Uit een beoordeling van 22 onderzoeken bleek dat het drinken van vers sap de foliumzuur- en antioxidantenniveaus bij deelnemers verbeterde, waaronder de hoeveelheden vitamine C en vitamine E (bron).

Wel is er ook kritiek op sappenkuren. Zoals benoemd, is er nog geen wetenschappelijk bewijs dat het idee ondersteunt dat een sappenkuur daadwerkelijk zou zorgen voor het verliezen van gewicht en het reinigen of ontgiften van het lichaam. Dit kan ook komen door de korte duur van een sappenkuur; een sappenkuur wordt meestal maar maximaal tien dagen uitgevoerd en de kans om hierna terug te vallen op oude (ongezonde) eetgewoontes is groot.

Daarnaast kunnen er tijdens het persen van de groentes en het fruit veel vitamines en mineralen, maar ook vezels verloren gaan. Deze voedingsstoffen zijn juist noodzakelijk voor lichamelijke functies. Zo kan een hogere inname leiden tot een lager risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en obesitas (bron). Uiteraard is de hoeveelheid verlies van voedingsstoffen in sappen afhankelijk van de bereidingstechnieken, waarvan slow juicen er één is. Welke bereidingstechniek is het slechtst en wat is slow juicen precies?

Wat zijn bereidingstechnieken om sap te verkrijgen?

Om sap uit groentes en fruit te verkrijgen, moeten de groentes en het fruit natuurlijk worden geperst of geplet, en dit kan op verschillende manieren. De drie meest gebruikte manieren om sap te winnen, zijn centrifugeren, cold-pressing en slow juicen. Deze bereidingstechnieken staan op volgorde van het minst ideaal naar het beste, waarbij het grootste aantal voedingsstoffen bewaard blijft.

De eerste manier om sap te verkrijgen, is middels een sapcentrifuge. Dit is een vrij makkelijke en goedkope manier. In een sapcentrifuge worden groentes en fruit op hoge snelheid geroteerd, waarna sap en pulp overblijft. Een nadeel aan centrifugeren is dat het sap tijdelijk verhit wordt door de rotatie, waardoor voedingsstoffen verloren gaan. Daarnaast treedt er oxidatie op, waarvoor het sap schuimiger wordt en dus van mindere kwaliteit is.

Een tweede manier is cold-pressing. De naam zegt het al: bij deze methode worden groentes en fruit op een lage temperatuur (onder de 7 graden) geperst. Door de koude temperatuur treedt er weinig tot geen oxidatie op én wordt het sap niet verhit. Een nadeel aan cold-pressing is dat niet alle groentes en fruit goed geperst kunnen worden en het sap van mindere kwaliteit (waterig) is. Ook gaan er bij deze methode nog steeds voedingsstoffen verloren.

De derde manier is dus slow juicen. Dit is de duurste en langzaamste manier om sap uit groentes en fruit te winnen, maar wel de beste manier. Waarom dat zo is, lees je nu!

Slow juicen

Bij slow juicers wordt er gebruik gemaakt van een vijzel om fruit en groentes langzaam te “kauwen”, waarna het sap tegen een zeef wordt gedrukt om het pulp van het sap te scheiden. Bij slow juicers treedt er weinig oxidatie op, waardoor het sap van hoge kwaliteit is. Ook levert het een opbrengst die ongeveer 30% hoger is dan die van sapcentrifuges (bron).

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruiken van een slow juicer voor het maken van sap. Een paar daarvan zijn de volgende:

 • Er blijven veel voedingsstoffen (vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten) behouden omdat het sap niet, zoals bij een sapcentrifuge, tijdelijk wordt verwarmd
 • Het produceert een hogere sap-opbrengst; er wordt zoveel mogelijk sap uit de groentes en het fruit verkregen
 • Het werkt goed op zachte én harde stuks groente en fruit, inclusief bladgroentes

Er zitten ook enkele nadelen aan een slow juicer:

 • Het produceren van sap duurt veel langer dan bij een sapcentrifuge; er kan maar één stuk groente of fruit per keer worden verwerkt
 • Groentes en fruit moeten worden voorgesneden omdat een slow juicer een smalle trechter heeft

Deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen, aangezien een slow juicer sap van goede kwaliteit met veel voedingsstoffen produceert.

Vergeleken met centrifugeren en cold pressing is slow juicen een onwijs voordelige methode om sap uit groentes en fruit te verkrijgen. De meeste voedingsstoffen en vezels blijven bewaard én het sap is dikker en van hogere kwaliteit, wat komt doordat er geen oxidatie en verwarming optreedt.

Een slow juicer kost wel een hoop geld vergeleken een sapcentrifuge, dus dit kan een reden zijn dat mensen liever niet zelf in de weer gaan met een slow juicer om sappen te maken. Een perfecte oplossing om tóch sap van hoge kwaliteit te verkrijgen zonder hier teveel moeite voor te doen, is door een volledige sappenkuur te bestellen die met een slow juicer gemaakt is. En waar kan dat nou beter dan bij HappyJuicy?

Het beste sap koop je bij HappyJuicy

Op de website van HappyJuicy kun je volledige sappenkuren met één druk op de knop bestellen, waarna je ze snel bij jou thuisbezorgd krijgt. Dit bespaart een hoop kilo’s groentes en fruit in de keuken, schilwerk, snijwerk, én het kopen van een dure slow juicer. De sapboxen van HappyJuicy staan hoog aangeprezen vanwege de vele gezondheidsvoordelen die deze sapjes hebben!

Zo zijn de sapjes van HappyJuicy via een slow juicer geproduceerd en vindt er na het persen geen hogedrukpasteurisatie (HPP) plaats (bron). Bij HPP wordt het sap na het persen aan een hoge druk blootgesteld waardoor de sapjes langer houdbaar zouden blijven. Bij dit proces treedt een hoog verlies van voedingsstoffen op. HappyJuicy voegt slechts citroen of limoen toe om de sapjes langer houdbaar te houden, wel 6 maanden in de vriezer en 7 dagen in de koelkast. Daarnaast worden er geen e-nummers of suikers aan het sap toegevoegd. 100% natuurlijk dus!

De sapjes bevatten ruim 250 gram groentes en fruit, waardoor zij voldoen aan de minimale dagelijkse inname. Ook voegt HappyJuicy aan elk sapje een superfood toe. Dit is een voedingsmiddel dat vol zit met gezonde en essentiële voedingsstoffen. Enkele superfoods zijn gember, spirulina en kurkuma.

HappyJuicy verkoopt in totaal 9 soorten sapjes, en hiervan bestaan 6 sapjes voor 70% uit groentes en 3 sapjes voor 100% uit groentes.

De sapjes die voor 70% uit groentesap bestaan, zijn de volgende 6:

 • Kurkuma Geel: gele wortel, appel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en kurkuma
 • Wortel Weerstand: wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen, en goji-bessen
 • Blushing Boost: venkel, pastinaak, appel, gele wortel, komkommer, ananas, bleekselderij, rode biet en limoen
 • Royaal Rood: rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, peer, citroen en camu camu
 • Bieten Boost: rode biet, wortel, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen
 • Groene Verjonging: broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, appel, peer, munt en spirulina

Dit zijn de 3 sapjes die 100% uit groentesap bestaan:

 • 100% Oranje: wortel, gele paprika, gemberwortel en limoen
 • Gouden Gezondheid: gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gemberwortel en kurkuma
 • Groene Genezing: broccoli, venkel, spinazie, komkommer, citroen, munt en spirulina

De sapjes zijn op de website van HappyJuicy in sapboxen te bestellen. Er is een proefpakket van 9 sapjes, dat slechts €45,50 kost. Al wat bekender met sappenkuren of overtuigd door het proefpakket? Dan is er het kortingspakket én het extra kortingspakket. Het kortingspakket bevat 30 sapjes en kost €129,50. Het extra kortingspakket bevat 60 sapjes en kost €239,50. Per sapje betaal je dus tussen de 4 en 5 euro!

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Start nu met een sapkuur

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

 • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
 • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Klik hier om een sapkuur te doen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *