5271

5258

5244

5230

5200

5183

5166

5156

5146

5090

5088

5086

5047

5041

5036

5108

5033

4936

4932

4928

4915

4893

4981

4892

4891

4890

4918

4917

4816

4847

4846

4846

31

HappyJuicy sapjes banner 728x90

Is een Gembershot Gezond en Hoe Maak je een Ginger Shot?

Tegenwoordig zie je gembershots in bijna alle grote supermarkten liggen. Het zijn kleine flesjes gevuld met vaak een mix van gembersap, appelsap en citroensap. De flesjes hebben bijna altijd een standaard inhoud van 60 ml, zodat je de gembershots in één keer weg kunt drinken. Heb je het drankje eenmaal in je mond, dan volgt er een flinke smaakexplosie.

Je proeft het zoete van de appelsap en citroensap, maar tegelijkertijd ook het pittige van de gembersap. Natuurlijk zijn er nog veel meer smaakvarianten te vinden, zodat er voor iedereen wel een gembershot te koop is die in de smaak valt. Is een gembershot eigenlijk wel zo gezond en hoe maak je thuis zelf een ginger shot? Lees gauw verder!

Wat is een gembershot precies?

Voordat ik inga op de vraag of een gembershot gezond is, is het verstandig om er eerst achter te komen wat een gembershot nu precies is. Een gembershot is een drankje gemaakt van geraspte of geperste gemberwortel. Zoals in de inleiding al naar voren kwam, drink je het drankje in één keer op. De flesjes hebben hiervoor de ideale maat.

De meeste gembershots bevatten alleen verse gembersap. Vaak vinden mensen gembershots met alleen gembersap te pittig en te scherp van smaak. Om gembershots wat toegankelijker te maken voor die mensen, zijn er veel gembershots te vinden met nog andere ingrediënten eraan toegevoegd, zoals sinaasappelsap, citroensap, honing of kurkuma.

Veel mensen beginnen de dag met een kop koffie. Er zijn echter ook veel mensen die de dag beginnen met een gembershot. Niet alleen maakt de smaak van een gembershot je direct wakker, ook zorgt het voor een warm gevoel in je lichaam. Klinkt niet slecht, toch? Verder kan je een gembershot vlak voor een maaltijd nemen ter bevordering van je spijsvertering.

Het mooie aan gembershots is dat je altijd kunt variëren qua smaak. Begin je de citroensmaak in gembershots zat te worden, dan ga je een keer voor een gembershot waar geen citroensap in te vinden is. Op deze manier raak je nooit uitgekeken op gembershots, waardoor je het altijd in je ochtendroutine of avondroutine kunt behouden.

Verder beweert men dat gembershots juist gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid. Het antwoord hierop is dat het niet gevaarlijk is, zolang je je maar houdt aan één gembershot per dag. Net als bij alles waarvan je teveel gebruikt, kan ook een teveel aan gember uiteindelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Oscar Helm (afslankcoach) heeft een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Is een gembershot gezond?

Nu duidelijk is wat een gembershot precies is, snap ik dat je je afvraagt of een gembershot nu wel echt gezond is. Het antwoord hierop is ja. Dit heeft te maken met gingerol en shogaol. Beide stoffen zijn in gember te vinden. Gingerol stimuleert de leverfunctie en shogaol werkt ontstekingsremmend en pijnstillend.

Uit een onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Food & Function is zelfs gebleken dat gingerol zou kunnen helpen tegen kanker (bron). Ben je benieuwd welke gezondheidsvoordelen er nog meer bekend zijn met betrekking tot gembershots? Hieronder zal ik een opsomming maken van een aantal gezondheidsvoordelen.

Geniet van de lekkerste smoothies en val snel kilo’s af!

Wil je de beste afslank smoothie recepten?

Bekijk dan de volgende pagina, daar leer je hoe en waarom je met smoothies kunt afvallen en meer energie kunt krijgen dan ooit te voren. Bekijk het nu:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Een gembershot helpt bij misselijkheid en spijsverteringsproblemen.

Ben je zwanger en heb je veel last van misselijkheid en overgeven? Een gembershot kan ervoor zorgen dat je misselijkheid sterk afneemt, waardoor het overgeven stopt (bron). Verder zorgt een gembershot voor een verbeterde spijsvertering, waardoor een opgeblazen gevoel en darmkrampen verminderen.

Zin in heerlijke verse sapje die een boost geven in je gezondheid?

Bekijk dan HappyJuicy, slowjuice sapjes die 100% natuurlijk zijn en zelfs nog superfoods bevatten. Klik hier of op de afbeelding hieronder.

HappyJuicy impressie

Een gembershot versterkt je immuunsysteem.

Een gembershot heeft een antioxiderende en ontstekingsremmende werking, waardoor je immuunsysteem kan worden versterkt. Een gembershot zal daarnaast ontstekingen in je lichaam sneller tegengaan, omdat gember krachtige antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft (bron).

Een gembershot kan helpen bij het afvallen.

Wanneer je wilt afvallen, kan je een gembershot drinken om zo het gewichtsverlies te bevorderen. Door gember binnen te krijgen, heb je minder snel honger en verbrand je sneller calorieën. Ook zorgt een gembershot voor een verlaging van je bloedsuikerspiegel (bron).

Een gembershot verbetert je doorbloeding.

Als je na het drinken van een gembershot merkt dat je lichaam opwarmt, komt dit doordat gember je doorbloeding stimuleert. Om deze reden kan het fijn zijn om een gembershot te drinken als je bijvoorbeeld ongesteld bent. Je zal merken dat je dan meer energie hebt, omdat er sprake is van een betere doorbloeding.

Kan je gembershots ook online bestellen?

Je vindt gembershots niet alleen in de schappen van bekende supermarkten, maar ook vind je ze online op verschillende gezondheidswebsites. Als je van plan bent gembershots online te bestellen, dan worden deze vaak in een diepvrieswagen bezorgd. Niet alleen komen de gembershots zo lekker koud aan, maar ook gaan hierdoor de voedingsstoffen niet verloren.

Een voorbeeld van een gembershot die je online kunt bestellen, is de gembershot Immunity van Sapje. In het drankje zit gember, aloë vera, yacon, sinaasappel, ginseng, citroengras, dragon, dille en kaneel. De gembershot Immunity van Sapje is met zijn vele ingrediënten een ware smaakexplosie.

De gembershot wordt gemaakt met een slow juicer, waardoor je geniet van 100% natuurlijke en onbewerkte ingrediënten. Ook zit de gembershot boordevol vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan kalium, vitamine B1, jodium, zink, magnesium, ijzer, calcium en mangaan. Verder zit er maar 3,6 gram natuurlijke suikers in de gembershot verwerkt.

De gembershot Immunity van Sapje is dus rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten en bevat daarnaast ook nog eens weinig calorieën. Verder kan je rekenen op zo’n 60 gram groenten en kruiden, die in de gembershot zijn verwerkt. Als je iedere dag de gembershot Immunity van Sapje opdrinkt, weet je in ieder geval zeker dat je niets tekortkomt.

Als je erover nadenkt om een gembershot online te bestellen in plaats van een gembershot in de supermarkt te kopen, is dat zeker een goed idee. Gembershots die online te vinden zijn, zijn vaak net wat gezonder dan de shots die in de supermarkt liggen. Zo bevatten gembershots online vaak net wat minder calorieën.

“Het aanbod van gembershots online is niet alleen groter, maar ook veel gezonder.”

Hoe maak je zelf een ginger shot?

Heb je al veel kant-en-klare gembershots geprobeerd en wil je nu graag je eigen ginger shot maken? YouTube staat vol met video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je eigen ginger shot kunt maken. Ook in dit artikel deel ik een heerlijk recept voor een ginger shot. Lees dus gauw verder om er zelf mee aan de slag te gaan!

Zelf een ginger shot maken is niet moeilijk. Bij het recept wat ik nu ga delen is er geen slow juicer nodig, maar wel een blender. Niet iedereen heeft immers een slow juicer in huis. Mocht je overwegen om een slow juicer te kopen, dan zou ik dat zeker doen. Slow juicers geven namelijk meer sap met behoud van smaak, vitaminen, mineralen en enzymen.

Voor het recept van dit artikel heb je het volgende nodig:

  • 90 gram gember
  • 3 citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml water
  • 0,5 theelepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel wit chiazaad

Schil de gember, waarna je hem in grote stukken snijdt. Pers vervolgens de citroenen en sinaasappels uit. Doe het sap van de citroenen en sinaasappels samen met de stukken gember, water en kurkuma in een krachtige blender. Zorg dat je alle ingrediënten tenminste 30 seconden fijn mengt.

Na het fijn mengen in de blender, zeef je het gembermengsel en vang je vervolgens de vloeistof op. Je hebt nu je ginger shot gemaakt. Voeg tot slot nog wit chiazaad toe aan de ginger shot en doe alles in een glazen pot of een beugelfles. Goed om te weten is dat je uit dit recept ongeveer zes ginger shots van ongeveer 30 ml kunt halen.

“Er zijn talloze recepten te vinden voor ginger shots, maar nog leuker is om er zelf op los te experimenteren door verschillende soorten fruit en kruiden te verwerken in je ginger shots.”

Conclusie

Duidelijk is nu dat gembershots erg gezond zijn en dat ze helpen bij veel lichamelijke kwaaltjes. Gevaarlijk zijn gembershots zeker niet, zolang je maar niet meer dan één shot per dag binnenkrijgt. Verder is het duidelijk geworden dat je zeker eens verder kunt kijken dan de gembershots die in de supermarkt te vinden zijn.

Zo zijn er veel gezondere gembershots te vinden bij online gezondheidswinkels, waar de gembershot Immunity van Sapje er één van is. Nog veel leuker is het natuurlijk om een gembershot zelf te maken. Niet alleen kan je op deze manier creatief bezig zijn, ook ben je uiteindelijk goedkoper uit. Veel kruiden heb je bijvoorbeeld waarschijnlijk al in je keukenkastje liggen.

Wanneer je gembershots heel het jaar door drinkt, zal je merken dat je in de winter minder vaak ziek bent. Juist in de winter heb je veel extra vitamines en mineralen nodig. Door altijd gembershots te drinken, zal je immuunsysteem niet alleen sterk worden, maar ook sterk blijven.

Verbrand snel overtollig buikvet met heerlijke smoothie afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve methode ontwikkeld om snel overtollig buikvet te verliezen en meer energie te krijgen.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in haar populaire smoothie afslank receptenboek:

  • Meer dan 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je meer energie krijgt met deze heerlijke smoothie recepten
  • Een handig smoothie dieet schema zodat je lekker kunt afwisselen

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken smoothie afslank recepten:

Smoothie Afslankbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *